Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Geriatri Derneği Başkanı Dr. Engin Eker: "Azgın teke diye tanımlanan sendrom toplumda çok yaygın değil. Genç kadına giden erkek mutlaka evine geri dönüyor. Ama ünlülerle ilgili böyle haberler çıkınca bize başvuranların sayısında artış oldu."

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatristi, Geriatri Derneği Başkanı Dr. Engin Eker: "Azgın Teke" haberlerinden sonra bize başvuran sayısında artış oldu. Erkekler arasında "Azgın Teke" sendromu yaygın değil. Ünlüleri örnek alıp "Seks hayatım iyi mi, bende bozukluk var mı?" diye soruyorlar..

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatristi, Geriatri Derneği Başkanı Dr. Engin Eker yaşlılar ve cinsel hayatları üzerine yaptığı çalışmalarla ünlü bir isim. Eker ile songünlerde gündemden düşmeyen yaşlı erkek cinselliğini konuştuk. Eker, "Genç kadına giden yaşlı mutlaka evine geri dönüyor" diyor ve ekliyor "Çoğu bunun aşk arayışı olduğunu söylüyor ama genç kadın peşinde koşma sadece cinsel hayatta kendini yeterli hissetme güdüsü, ihtiyacı.

GENÇ KADIN ALDATMACA

* Son günlerde genç kadınlarla beraber olan yaşlı erkek haberlerini daha çok duyuyoruz. Sizce tabiri caizse "Azgın teke" likte gerçekten artış var mı?

-Öncelikle

bu benzetmeyi çok hoş bulmuyorum. Erkekler kariyerlerinin ya da hayatlarının belli döneminde bazı sorunlar yaşıyor olabilirler. Bu sorunu böyle adlandırmak hoş değil. Sizin deyiminizle "Azgın teke"lik toplumda yaygın bir tutum değil. Ama özellikle ünlüler arasında böyle örnekler gördüğümüz zaman, bize başvuranlar arasında büyük artış oluyor.

* Neden?

-Acaba benim cinsel hayatım sorunlu mu, acaba doğrusu bu mu? şeklinde sorularla kapımızı çalıyorlar. Bazı erkekler orta yaş krizi yaşıyor. Yani 46 ile 60 yaş arasında aile içinde çatışmalar çıkabiliyor. Erkeklerin bir bölümü bu krizi dışarıda yeni partner arayarak geçirmeye çalışıyor. Ama yaptığımız araştırmalar sonucunda, bize başvuranların hikâyelerine bakarak söyleyebilirim ki genç kadına giden erkek mutlaka evine geri dönüyor. Çünkü yine desteği eşinden görüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ