Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

HABER : AHMET YUKUŞ – CNA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK terör örgütüne yönelik Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı operasyonlar aralıksız sürüyor. Askeri hareketliliğin son 3 günde yoğunlaştığı Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak kırsalında güvenlik güçleri ve bölücü terör örgütü mensupları arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Diyarbakır Lice, Kulp ilçeleri ve Bingöl Genç ilçesi dağlık arazi kesimde 45 teröristin tespit edilmesi üzerine cuma günü başlatılan operasyonlar yeni takviyeler ile genişliyor.

Operasyonda 3 bin komando ve özel hareket timlerinin yanı sıra 400 geçici

köy korucusu görev alırken, bugünkü operasyona kobra ve skorsky helikopterlerinin yanı sıra savaş uçakları da katıldı. 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden bomba yüklü havalanan 5 adet F-16 savaş uçağı sığınakları bombaladı. Şeytan üçgeni olarak bilinen bölgede, teröristlerin kış üslerine dönme hazırlığı engellenmeye çalışılıyor. Operasyon, ağır kış koşulları atında sürerken, askerlerin geçiş noktaları sabahın erken saatlerinde mayın taramasından geçiriliyor.

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızıp eylem hazırlığı içinde olduğu bildirilen terör örgütünün etkisiz hale getirilmesi amacıyla Şırnak'ın Gabar, Kato, Cudi dağları ile ve Bestler Dereler bölgesinde de operasyonlar yoğunlaşırken, bölgeye tam teçhizatlı komandolar ile askeri malzeme sevkıyatı gün boyu yapıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ