Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Emre HATIR/GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

Amerika, geçtiğimiz 2 haftayı, Donald Trump’ın adının geçmediği bir başka tartışmayla geçirdi. Olayı duymuş olabilirsiniz... Ünlü porno yıldızı Stoya, 28 Kasım akşamı bir tweet attı: “İnternete girdiğinizde size tecavüz eden adamın ‘feminist’ olarak idolize edildiğini görmeniz berbat bir duygu.”

Bahsettiği kişi, eski sevgilisi ve rol arkadaşı, “pornonun iyi çocuğu”, yetişkin filmleri sektörünün muhtemelen en tanınmış oyuncusu James Deen’di. Stoya’nın tweet’inden hemen sonra yeni suçlamalar geldi. Eski porno yıldızı Tori Lux, Deen’in birkaç yıl önce kendisini zorla yere yatırıp darp ettiğini söylüyor, bir başka porno yıldızı Ashley Fires ise Deen’in bir film stüdyosunun tuvaletinde kendisine saldırdığını iddia ediyor. Fires, yapımcılardan Deen’le çalışması teklifi geldiğinde neden kabul edemeyeceğini anlatınca, Deen’den uyarı alıyor: “Başka bir bahane uydurabilir misin? Mesela erkek kardeşine benzediğimi söylesen?”

<a> #resim#86388#GÜVENLİ SÖZCÜK TARTIŞMASI

Suçlamaların muhatabının Deen olması tüm Amerika’yı ayağa kaldırdı. Deen, “masum” imajı ve rızaya dayalı ilişki (consent) konusundaki aktivizmi sayesinde edindiği “feminist” lakabıyla kendisine sayısız hayran kazanmış bir figürdü. O kadar seviliyordu ki tecavüz konusunda ara sıra attığı “esprili” tweet’ler bile büyük tepki çekmemişti. Bir süredir ise “masum” imajı taciz iddialarıyla gölgelenmiş başka bir yıldıza benzetiliyor, ekranların “aile babası figürü” Bill Cosby’ye.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ