Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İstanbul’daki Alman Hastanesi’nde bir erkek çocuk dünyaya getiren Memnune Tiryaki, Türkiye’de bu güne kadar en geç yaşta doğum yapan anne oldu. Tirkaki, kendisi gibi tüp bebek yöntemiyle doğum yapıp bu konuda dünya rekoru kıran Rumen Adriana İliescu’dan sadece iki yaş genç.

YAKLAŞIK 35 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışan ev kadını Memnune Tiryaki, bu hayalini 64 yaşında gerçekleştirdi. Eşi Ömer Tiryaki (62), çocuk sahibi olmak için yıllardır uğraş verdiklerini belirterek, İlk testlerde hamile olduğunu öğrendiğimizde önce inanmadık. Yakınlarımız da hamilelik değil, dış gebeliktir dedi ama hiç vazgeçmedik dedi. İki kilo 735 gram ağırlığında, 48 santimetre boyunda sağlıklı bir erkek çocuğu doğuran Tiryaki, dünyadada da en geç yaşta anne olan kadınlar arasına girdi.

ÖLÜMÜ BİLE GÖZE ALIRIM

Tiryaki çifti iki yıl önce KKTC’nin Magosa kentindeki Ortadoğu ve Balkanlar Tüp Bebek Merkezi’den Dr. Halil İbrahim Tekin’e başvurdu. Daha önce 50 yaş üstündeki 200 anneyi çocuk sahibi yapan Dr. Tekin, annenin ileri yaşından ötürü önce çekindi. Memnune Tiryaki’nin, 35 yıldır canımızı, malımızı mülkümüzü bu uğurda yedik. Bebeğimiz olmadı. Ölümü bile göze alıyorum. Yeter ki bebeğim olsun demesi üzerine ilk koşul olarak hastasının en az 15-20 kilo vermesini istedi. Dört ayda 20 kilo veren Tiryaki sağlık kontrolünden geçirildi, herhangi bir sorununun olmadığı anlaşılınca tedavi programına alındı. Donörden alınan yumurta, babadan alınan spermle döllendirildi. 3 embriyon annenin rahmine yerleştirildi. Annede ortaya çıkan gebelik diyabeti insülinle kontrol altına alındı. Doktorların tüm önerilerini yerine getiren Tiryaki, önceki gün Alman Hastanesi’nde sezaryenle ilk bebeğini dünyaya getirdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ