Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin Özavcı / HT CUMARTESİ

        KONSER/PARTİ

        16.01.2016

        ■ Klasik cazdaki ustalığını, Sting’le yakın ilişkisinin verdiği ilhamla pop müzik aromasıyla ustaca harmanlayan trompet sanatçısı Chris Botti, İtalyan kökeninin verdiği egzotikliği albümlerine yansıtmasıyla tanınıyor. Sanatçı, saat 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde olacak.

        ■ Gutbucket, 2016’ya yeni albüm çalışmaları ‘Dance’ ile hızlı bir başlangıç yapıyor ve bu albümlerinin turnesiyle Borusan Müzik Evi’ne konuk oluyor. Konser saat 21.00’de.

        ■ Salon İKSV sahnesi, saat 22.30 itibarıyla indie-pop grubu Marble Sounds konserine ev sahipliği yapacak. Oda müziği eserlerinden bir seçkiyle, dinleyicilerle buluşacak olan Nemeth Quartet, saat 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat sahnesinde olacak. Konser ücretsiz.

        ■ Sanat hayatında 40. yılını muhteşem bir sahne şovuyla süsleyen Sezen Aksu, Volkswagen Arena’da yeniden seyirciyle buluşacak. Sezenli Yıllar’da bu sefer Türkiye’nin minik serçesinin arkasında sadece başarılı bir orkestra değil ilginç fikirler, modern dans koreografileri, sosyal medyanın kullanıldığı, interaktif izleyicilerin de katılacağı görsel ve müzikal sürprizlerle dolu bir şovu ortaya çıkartan dev bir ekip var. Konser 20.30’da.

        ■ Cem Adrian saat 22.30’da Hayal Kahvesi Atakent İstanbul’da dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Kulis sahnesi caz grubu FOURinthePOCKET konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ CRR Konser Salonu, saat 20.00 itibarıyla İtalyan, Türk, Avustralya ve Fransız sanatçılardan oluşan Cenevre Barok Müzik Topluluğu konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Nuri Harun Ateş – Kafası Karışık Kontrtenor, saat 23.00 itibarıyla garajistanbul sahnesinde olacak.

        ■ Atsuko Suetomi (koto), Göksel Baktagir (kanun) ve Eyüp Hamiş (ney) Türk Japon Dostluk Konseri ile saat 21.00’de Nevmekan sahnesinde olacak.

        ■ Romantik şarkıların sevilen sesi Yaşar, 22.00’den sonra Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Türker İnanoğlu Show Center, 21.00 itibarıyla Teoman’la Yavaş Yavaş konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Yüksek Sadakat, en sevilen şarkılarıyla saat 22.00’den sonra Dorock XL sahnesinde dinleyenleriyle buluşacak.

        ■ 60 m2 yeni yerinde doldurduğu 1. yılını; müzik eleştirmeni ve DJ Murat Beşer’in seçtiği parçalarla ve bugüne kadar sahnesinde yer almış müzisyenleri davet ettiği açık sahnesiyle kutluyor. Etkinlik saat 21.00’de başlayacak.

        ■ Tamirane Indie Sessions’ta 21.30 itibarıyla Neslihan Engin konseri yer alacak.

        ANKARA

        ■ Nazan Öncel, 21.30’dan sonra Passage Pub sahnesinde bir konser verecek.

        ■ Popüler müziğin sevilen isimlerinden Mirkelam, 23.00’te Bis Dine-Live sahnesinde olacak.

        ■ Rock müziğin sıkı isimlerinden Mavisakal, 22.30 itibarıyla Route sahnesinde olacak.

        ESKİŞEHİR

        ■ Aydilge, enerjik sahne performansıyla, 22.00’den sonra SPR Pub sahnesinde olacak.

        17.01.2016

        ■ Alternatif müziğin sevilen grupları Son Feci Bisiklet, Adamlar ve Yüzyüzeyken Konuşuruz’un vokalleri; Arda Kemirgent, Tolga Akdoğan ve Kaan Boşnak, 3 Vokal Tek Gitar projesiyle saat 19.00’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde bir araya gelecek.

        ■ Rengim Gökmen şefliğindeki CRR Senfoni Orkestrası ve genç yetenekler; viyolonsel sanatçısı Yusuf Çelik ile keman sanatçısı Berfin Aksu, 20.00 itibarıyla CRR Konser Salonu sahnesinde olacak.

        ■ Yeldeğirmeni Sanat’ta haftanın son konseri saat 12.00’de başlayacak olan Pera Güzel Sanatlar Piyano, Keman ve Gitar Konseri. Pera Güzel Sanatlar şan bölümü öğrencileri ile hocalarından oluşan grubun konseri ücretsiz.

        ■ Tamirane Morning Jazz Sessions, saat 15.00 itibarıyla Asena Akan Quintet konserine ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        ■ Birsen Tezer, ‘İkinci Cihan’ albümünden şarkılarla, 19.00’dan sonra ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu sahnesinde olacak.

        ■ Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, saat 17.00’de Klasik Müzikle Pazar Buluşmaları konserine ev sahipliği yapacak. Bach’tan Piazzolla’ya, Viyana valslerinden napolitenlere uzanan yolculukta Püren Üstün (keman), Pınar Bayer (viyola), Pınar Turan (çello) sahnede olacak.

        İZMİR

        ■ Ceza, canlı orkestrasıyla birlikte saat 21.00’de Container Hall sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        19.01.2016

        ■ Şiirsel anlatımı ve kusursuz tekniğiyle günümüzün Rönesans kadını olarak tarif edilen Hélène Grimaud, Basel Oda Orkestrası ile İş Sanat’a konuk oluyor. Konser, saat 20.30’da.

        ■ Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Pinhani & Dostları konseri, 21.00 itibarıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama sahnesinde izlenebilir.

        ■ Karsu, yeni albümü Colors’ın tanıtım konserleri kapsamında 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ CRR Konser Salonu sahnesi keman sanatçısı Alina Ibragimova ve piyanist Cedric Tiberghien ile ‘Mozart Resitali’ne ev sahipliği yapacak. Konser saat 20.00’de başlayacak.

        ■ Kulis sahnesinin konuğu Fun Fatale olacak.

        ANKARA

        ■ İtalya’nın caz dünyasına kazandırdığı en önemli piyanistlerden biri olarak gösterilen Stefano Bollani, Ankara Piyano Festivali kapsamında, saat 20.30’da ODTÜ KKM’de sahne alacak.

        20.01.2016

        ■ Piyano sanatçısı Güldiyar Tanrıdağlı, Rachmaninov’un piyano eserlerini Anadolu enstrümanlarıyla harmanladığı ilk solo albümü ‘Rachmaninov Anatolian Project’ ile saat 20.30’da Zorlu PSM sahnesinde olacak.

        ■ Dünyanın en ünlü üflemeli çalgılar grubu Canadian Brass, saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser salonunda sahne alacak.

        ■ Gitarist ve besteci Ferenc Snetberger, saat 20.00’de Akbank Sanat sahnesinde olacak.

        ■ Elektronik müzik dinleyicisi için gecenin kaçırılmayacak etkinliklerinden biri, saat 21.30’da Salon İKSV’de gerçekleşecek olan Manu Delago Handmade konseri olacak.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi, 22.30’dan sonra Su Soley konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Kaan Tangöze, solo albümünden şarkılarla 21.00’de Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Resimden Müziğe Empresyonizmin Uçuşan Renkleri etkinliği, Piano Trio Forte konseriyle saat 20.00’de Martı Istanbul Hotel’de gerçekleşecek.

        ■ Pop müziğin sevilen isimlerinden Gökhan Türkmen, saat 20.30’da Ferhan Şensoy Ses Tiyatrosu sahnesinde vereceği akustik konser ile sevenleriyle buluşacak.

        21.01.2016

        ■ Trip-hop ve alternatif müziğin usta ismi Tricky, yeni albümü ‘Skilled Mechanics’le, saat 23.00’te Coop sahnesinde olacak.

        ■ Jolly Joker sahnesi 21.00 itibarıyla Buray konserine ev sahipliği yapacak

        ■ Die Kölner Akademie, saat 20.00 itibarıyla CRR Konser Salonu sahnesinde olacak. Solistler Deborah York, Raffaella Milanese ve Johanette Zomer olacak.

        ■ Klasik gitar sanatçısı Hüsrev İsfendiyaroğlu, saat 20.00 itibarıyla Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği Müzik ve Dans konulu etkinlik ile izleyenleri tango ve milongaların büyülü dünyasına götürecek. Sanatçıya, tutkulu ve eğlenceli danslarıyla Erdal ve Nora Atik eşlik edecek.

        ■ Ata Demirer’in Türk Sanat Müziği’nden operaya, halk müziğinden popa ve arabeske kadar geniş bir repertuvarla sunduğu gösterisi Ata Demirer Gazinosu, saat 21.00’de BKM sahnesinde.

        ■ Kulis sahnesi, Güvenç Dağüstün performansına ev sahipliği yapacak.

        22.01.2016

        ■ Salon İKSV ve Sofar Sounds İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilecek Sofar’dan Salon’a konserine ev sahipliği yapacak. Konser saat 22.00’de.

        ■ Ülke sınırlarını aşan müzik ve şovları ile Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, salsalardan mambolara; saat 23.00’te Babylon Bomonti sahnesinde olacak.

        ■ Doğan Duru Akustik Seri Konserleri’nde gecenin konuğu Manga grubunun solisti Ferman Akgül olacak. Konser 21.00’den sonra Bronx Pi Sahne’de gerçekleşecek.

        ■ Kulis sahnesinin konuğu Aslı Demirer; Kulis Teras’ın konuğu ise DJ Meejey olacak.

        ■ Sesler Hazinesi Orkestrası ve Solistleri, saat 20.00’de ‘Tango Serüveni’ ile Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Gitarıyla, Fransız ve Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendirecek olan Atilla Demircioğlu, 22.00’de Orient Bar sahnesinde olacak.

        ■ Roxy Müzik Günleri’nin 20’ncisi, Roxy sahnesinde saat 22.00’de Koray Candemir ve Özge Fışkın performansıyla açılış yapıyor.

        ■ Melis Sökmen, geniş repertuvarı ile saat 22.30’dan sonra Eataly Boğaz Teras’da sahne alacak.

        ■ KadıköySahne, 22.30’dan sonra Mehmet Erdem performansına ev sahipliği yapacak.

        ANTALYA

        ■ Şef Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, keman sanatçısı Nicolas Koeckert ile birlikte, saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda bir konser verecek.

        VİZYON

        Günahlar açığa çıkıyor ‘The Club’

        Pablo Larrain’in yönetip Roberto Farias, Alfredo Castro, Antonia Zegers ve Marcelo Alonso’nun rol aldığı The Club, geçmişte işledikleri suçlar nedeniyle kilise tarafından küçük bir sahil kasabasında sürülen ve gözlerden uzak bir evde zorunlu inzivaya çekilen dört rahibin hikâyesini anlatıyor.

        Diren, Suffragette zamanı geldi!

        Sarah Gavron’un yönetip Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Anne-Marie Duff ve Meryl Streep’in rol aldığı film, İngiltere’de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alıyor. Suffragette, oy hakkı mücadelesinde gittikçe acımasızlaşan devlete karşı tehlikeli bir kovalamaca içine düşen feminist hareketin öncülerinin hikâyesi...

        Dünyada ‘İyi Bir Dinozor’ var

        Peter Sohn’un yönetip Raymond Ochoa, Jeffrey Wright, Steve Zahn ve Anna Paquin’in seslendirdiği animasyon İyi Bir Dinozor, ‘Dünya’daki yaşamı değiştiren asteroid çarpmasaydı ve dev dinozorların nesli tükenmeseydi ne olurdu?’ sorusuna yanıt oluyor. Pixar Animasyon Stüdyoları, yeni filminde seyirciyi Arlo isminde bir Apatosarius ile bir insanın oldukça imkânsız görünen dostluğunu konu alan epik bir yolculuğa çıkarıyor.

        ‘Kardeşim Benim’

        Mert Baykal’ın yönetip Burak Özçivit, Murat Boz, Aslı Enver ve Ferdi Sancar’ın rol aldığı Kardeşim Benim, yıllardır küs olan iki ünlü kardeşin, babalarının vasiyeti sonrası değişen hayatlarını anlatıyor.

        SAHNE/PERFORMANS

        ■ Tiyatro İs ekibi, Bahar Kuaför isimli oyununun gelirini yardıma, tedaviye muhtaç sokak hayvanlarına bağışlıyor. 22 Ocak Cuma akşamı saat 21.00’de Sekizinci Kat Tiyatro’da sahnelenecek oyun; bir kuaförde geçecek 1 saatte 7 farklı kadının hikâyesini anlatıyor.

        ■ Dünyanın en çok satan ve okunan hikâyelerinden Küçük Prens’in, yapımcılığını ve yönetmenliğini Alev Baymur’un yaptığı müzikali, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenmeye başlandı. Oyun ocak ayı boyunca her cuma saat 20.30 ve her cumartesi saat 12.00’de sahnede olacak.

        ■ Akmerkez CinemaPink, dünyanın en ünlü ve yetenekli sanatçılarını bir araya getiren Metropolitan Opera’nın seçkin eserlerini sunmaya devam ediyor. Akmerkez CinemaPink’te 16 Ocak’ta Bizet’nin İnci Avcıları (Les Pêcheurs de Perles) operası, saat 19.55’te Broadway’le eşzamanlı olarak izlenebilecek.

        ■ Tiyatro ve dans kolektifi Berika’nın Green Box tekniği ile hazırlanmış oyunu KAM, İstanbul’dan kaçan ve özgürleşmek isteyen dört arkadaşın iki günlük kamp serüveni boyunca potansiyel kurtarıcı bir şamanla karşılaşmalarını anlatıyor. Oyun, 19 Ocak Salı akşamı saat 20.30’da Borusan Oto Dolmabahçe sahnesinde.

        SERGİ

        ■ İstanbul Modern, 2016 yılındaki ilk ana sergisi Yok Olmadan: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi ile doğa ve ekolojiyi konu alırken sürdürülebilirlik kavramına da değinen sanatçıları bir araya getiriyor. İstanbul Modern’den Çelenk Bafra ve Paolo Colombo’nun küratörlüğünü yaptığı sergide; Roger Ackling, Bas Jan Ader, Alper Aydın, Bingyi, Jasmin Blasco ve Pico Studio, Charles Dellschau, Elmas Deniz, Mark Dion, Hamish Fulton, Rodney Graham, Lars Jan, Mario Merz, Maro Michalakakos, Joni Mitchell, Yoko Ono, Camila Rocha, Canan Tolon, ikonoTV, Francesco Garnier Valletti ve Pae White tarafından hazırlanan resim, çizim, heykel, yerleştirme, fotoğraf ve hareketli görüntüler yer alıyor.

        ■ Bora Başkan’ın Yaban Makinsan (Savage Humanchine) adlı sergisi 13 Şubat’a kadar Amerikan Hastanesi Operation Room Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Felsefi metinler ve görsel temsiller arasındaki bağlantılar üzerine çalışan sanatçının mekâna özgü olarak tasarladığı 4. kişisel sergisi pazar günleri hariç her gün 10.0019.00 saatleri arasında görülebilir.

        ■ Dünyaca ünlü İranlı yönetmen, şair ve fotoğrafçı Abbas Kiarostami, en kapsamlı fotoğraf sergisini 10 Nisan’a kadar Ankara CerModern’de Canon sponsorluğunda sanatseverlerle buluşturuyor. Abbas Kiarostami, Avrupa’dan önce Türkiye’de sergilenen 43 eser ile sinema ve fotoğraf arasındaki uyumu şiirsel bir dille anlatıyor

        ■ Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı. Kahvenin kültürlerarası ortak dilinden yola çıkılarak hazırlanan kültür projesi, üç şehrin kahve anlatılarını fotoğraflar, videolar ve hikâyelerle aktarıyor. 27 Şubat’a kadar devam edecek sergi süresince, her cumartesi günü ‘Kahve Bahane, Sohbet Şahane’ başlıklı sohbetler de gerçekleştirilecek.

        ■ Detay Art Galeri, 29 Şubat’a kadar ev sahipliği yapacağı Bol Sanatlı Nice Yıllar Sergisi ile sanat severlere sanat dolu bir yıl diliyor. Sergide Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Ahmet Güneştekin, Devrim Erbil, Güngör Taner, Ahmet Oran, Nuri İyem gibi Türk resim sanatının ustalarıyla birlikte çağdaş resim ve heykel sanatının öncülerinden Bruno Catalano, Andy Warhol, Keith Haring, Joan Miró ve Pablo Picasso gibi ustaların imzalı edisyonları yer alıyor.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Pembe Hayat LGBT Derneği’nin düzenlediği Pembe Hayat KuirFest, beşinci yaşını kutluyor. LGBT hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest, beş yıldır sadece sinemayla değil; programında yer verdiği video, edebiyat, tiyatro, müzik gibi pek çok ifade biçimiyle de LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekiyor, Türkiye’de kuir teorinin ve sanatın birlikte konuşulmasına ve tartışılmasına da olanak sağlıyor. Festival programı 21 Ocak’a kadar Ankara’da Kızılay Büyülü Fener Sineması, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Torun’da; 22 24 Ocak tarihleri arasındaysa İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, Goethe Institut ve Pera Müzesi’nde takip edilebilir.

        ■ The School of Life Istanbul, 20 Ocak Çarşamba akşamı saat 19.30’da Joint Idea’da; Serra Yılmaz ile Hayatı Doğaçlamak etkinliğine ev sahipliği yapacak. Katılımcılar bu atölyede, Serra Yılmaz ile birlikte bir oyunculuk tekniği olarak bildikleri doğaçlamayı deneyimleyecek; katı şemaları ve beklentileri yok etmenin hayatı nasıl daha hafif hale getirdiğini keşfedecek.

        ■ Karya Akademi, Slow Food Bodrum işbirliği ile 16-17 Ocak tarihlerinde Toplumsal Ekolojist ve Permakültür Uzmanı Agustín Sepúlveda Sariego liderliğinde Permakültür Tasarımı Atölyesi gerçekleştiriyor. Karya Tasarım Akademisi Bodrum’da gerçekleştirilecek olan atölyeye; toprağını doğa ile uyumlu şekilde işlemek isteyenler, toprak edinmek isteyip bu konuda sorusu olanlar katılabiliyor.

        ■ Zet.com tasarımcıları güçlerini Walter’s Coffee Roastery ile birleştirerek hazırladıkları rengârenk tasarımları görücüye çıkarıyor. Başladığı günden bugüne dek hafta sonları Karaköy’de ziyaretçilere açık olan tasarım pazarı, 17 Ocak Pazar günü ilk kez Moda’da açılacak.

        ■ Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) ve Tohum Otizm Vakfı, 16 Ocak Cumartesi günü İstinyePark Alışveriş Merkezi’nde, 20 bin adet kek ile Tohum Otizm Vakfı’nın güneşini oluşturarak Otizme Farkındalık etkinliği yapacak. İstanbul’un değerli Şefleri ile Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nda eğitim gören otizmli öğrencilerin birlikte cupcake pişirecekleri etkinliğe ziyaretçiler de katılım sağlayabilecekler.

        YEME-İÇME

        ■ Etiler’de açılan Atelier Raw, konuklarını, çiğ beslenme; ‘Raw Food akımı’ ile tanıştırıyor. Arındırıcı, hücre onarıcı, bitkisel yiyecek ve içeceklerle alkali, enerjik, yenilenmiş ve sağlıklı bir yaşama hazır mısınız? Atelier Raw’da tüm yiyecek ve içecekler; taze sebze ve meyvelerin yanı sıra çimlendirilmiş tohum, aktive edilmiş çekirdekler, glutensiz ve süt ürünsüz, vegan ürünlerle hazırlanıyor. Besin değerlerini tam olarak koruyan bu canlı yiyecek ve içecekler, sindirim sisteminizi yormadan çalıştırıp, enerjinizi yükseltiyor. Doğal olarak kilo verip, temiz besleniyor ve açlık ataklarına son vermiş oluyorsunuz.

        ■ Corridor, Melda Tuna öncülüğünde hazırlanan ‘Corridorbites’ lezzetlerini müzik ve eğlenceyle birleştiriyor. Davetkâr boğaz manzarası eşliğinde sıcacık ortamıyla sarıp sarmalayan kaliteli müziğinin ritmine kapıldığınız Corridor, sizi de bu lezzetleri denemeye çağırıyor.

        ■ Any İstanbul, zengin açık büfesindeki birbirinden özel seçenekleri ile hafta sonu neşenizi artırarak, pazartesi sendromunu hafifletip damaklarınızda lezzetli tatlar bırakıyor. Açık büfede tadına doyamayacağınız tatlı çeşitleri ile kedinizi şımartırken, keyifli kahvaltınıza eşlik edecek taze hazırlanmış kokteylleri ise mutlaka denemelisiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ