Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Yeri değişti ama ruhu aynı’

        Ece ULUSUM\GAZETE HABERTÜRK

        İki yıldır “Babylon, Bomonti Bira Fabrikası’na taşındı taşınacak” diye konuşuyoruz. O gün geldi çattı hem de birden! Şimdi Feriköy’de Bomontiada’nın konser alanı oldu. Bir nevi artık mahalle mekânı; hemen arkasında bitpazarı kuruluyor, yan sokağında organik pazar var, sergi alanları dolu, Bomontiada’nın içinde yok yok; Kilimanjaro Restoran, Alt Kültür Merkezi ve Atölye İstanbul... Her alan tamamen açılınca Babylon’un konserleri de anında rağbet görür oldu. Biz de bir akşamüzeri mekâna gittik, Babylon’un Pazarlama Direktörü Can Yıldızlı ile konuştuk.

        Yeni yerinizin etkilerini gördünüz mü? Babylon, Bomontiada’nın bir parçası artık. Mekânın değiştirici etkisini hissettik. Burada olmak hızımızı artırdı. Eski Asmalı’yı biliyorsun, 550 kişilikti, burada kapasiteyi büyüttük. Pazar konserleri, daha erken saatte insanların ücretsiz deneyimleyebilecekleri etkinlikler olacak. Mekân sürekli yaşayacak.

        Yine de sığamıyoruz, konser biletleri çıkar çıkmaz tükeniyor. Bu yıl öyle bir şey var gerçekten.

        Neden böyle oldu? Hacim olarak büyüdü, Asmalı daha basıktı. Bir de teknik anlamda geliştirmek için çok uğraştık hatta dünyadaki sayılı kulüplerden biri olma adımlarını attı. Ses ve ışık sistemi çok iyi. Her şey düşünüldü. Bence insanlar farklı bir şey gördüler. Tabii bu, konsere gitme isteğini artırdı.

        Hayat hep devam ediyor burada. Evet, sabah, öğlen ve akşam DJ setler oluyor. Dolu dolu olmasını istedik, hayalimiz buydu. Fuaye alanında bir de radyo stüdyomuz var, canlı yayınlarımız olacak. Bakarsınız bazı konserleri radyoyla veririz.

        Sold out’a çözüm üretme çabanız var, Live Stream’de canlı yayınlıyorsunuz. Evet, üzerinde çok düşündük. Konser seslerini düzenleyen ekip başka, video sistemi için başka. Canımız istediğinde canlı yayın yapabilecek haldeyiz. İlk Oh Land konserinde yaptık. Geçen hafta da Oscar and the Wolf konseri için gerçekleştirdik.

        Video başka, canlı konser başka. Doğru, fakat iki türlü tüketmek isteyen oluyor. Hiç olumsuz dönüş olmadı. Amacımız daha fazla insana ulaşmak.

        Mekânda aynı kalan ne? Ruhu. Burada en başından beri çeşitliliği koruyoruz. Düşünün hipster’ların halay çektiği de oldu. Kaliteli, modern ve güzel... Köklerimize saygılıyız. Asmalı’da insanlar nasıl içtense, burada da öyle.

        Babylon’un müziğe etkileri çok oldu... Bir mekânın ötesinde, insanların buluşma noktası oldu Babylon. Biz sevdiğimiz şeyi sevdiğimiz şekilde paylaştık, buna devam ediyoruz. n Mahallesi olan bir yer artık... Kesinlikle. Sahiplenildik. Biz de onları sahiplendik. Komşuyuz...

        Bomontiada Babylon’un bir kırılma noktası bence. İleride başka bir yere taşınma düşüncesi var mı? Kilyos, Çeşme ve burası var. Belki ileride olur ama şimdi değil. “Kabına Sığmayan” adındaki projemiz var; gelen sanatçılar Türkiye turnesi yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ