Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Mat makyaj yapma teknikleri
        1

        Adım adım uygulayın

        İlk önce, cildine güçlü bir nemlendirme işlemi yapmalısınız. Phillips, “Mümkün olduğunca düz bir zemin yaratın çünkü uygulayacağınız ürünler bütün fazla yağı emecek” diyor. Yüzünüze serum ya da yüz yağı uyguladıktan sonra cildinizin emmesi için birkaç dakika bekleyin ve üzerine nemlendirici sürün.

        2

        Cilt

        Fondöten olarak parıltısız türler içinden “mat kadife” bir ürün seçin. Bu tip fondötenler siliken içerdiği için yüzünüzü pütürlü değil daha pürüzsüz gösterir. Nars Velvet Matte Skin Tint’i deneyebilirsiniz. Göz altına ise kremsi bir kapatıcı uygulayın. Cildinizin tümüne değil, yalnızca burun ve alın gibi parlayan bölgelerinize transparan bir pudrayı hafifçe sürün. Makyaj sanatçısı Patrick Ta, bunun doğal bir görünüm oluşturacağını söylüyor.

        3

        Göz kapakları

        Gündüz için, renk tonunu eşitlemek üzere göz kapaklarınızın üzerinden fondöten ya da far bazıyla geçin; ardından açık renk far uygulayın. Gece için, gözünüzün iç köşelerine orta; dış köşelerine ise daha koyu tonda bir far sürün..

        4

        Dudaklar

        Dudak peelingi ile dudağındaki ölü deriyi yok edin. Dudak nemlenricinizi sürün, ardından pembemsi – kahverengi bir kalemle ( açık ten için yumşak, koyu ten içinse daha yoğun bir ton) dudağınızı çerçeveleyin. Rujunuzu sürün; şekillendirmek için dudak fırçasıyla kenarlardan geçin. Likit mat rujlara da şans verebilirsiniz.

        Kaynak: Marie Claire

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ