Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        28.05.2016

        ■ Indie-rock müziğin çok sesli grubu Beirut, yayınladıkları yeni albüm ‘No No No’nun turnesi kapsamında saat 21.00’de KüçükÇiftlik Park’ta olacak.

        ■ Jeton Records konser serilerine devam ediyor. Burn Presents: Jon Rundell, Loco & Jam, Steve Mulder konseri bu akşam saat 22.00’de garajistanbul’da.

        ■ Bach Before&After konserleri saat 20.00’de Deniz Müzesi’nde. Ekipte viyolonsel sanatçısı Alexander Rudin ve piyano sanatçısı Antonio Piricone var.

        ■ 80’lerin efsane gruplarından Modern Talking’in vokali Thomas Anders ve grubu saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun sezon kapanış konserini gerçekleştirecek.

        ■ Fettah Can, 21.30’da Beyrut Performance sahnesinde. Nev saat 19.30’da Trump Cadde ziyaretçileriyle buluşacak.

        ■ Hareketli sahne performanslarıyla tanınan Luxus, 22.30’da KadıköySahne’de olacak.

        ■ 35. Uluslararası Han Gabor Belveder Şan Yarışması Gala Gecesi, saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

        ANKARA

        ■ Mabel Matiz, sevilen şarkılarıyla saat 20.00’de Cepa Campus Kültür Merkezi sahnesinde.

        ■ Keçi Akustik sahnesi saat 22.00’de Dilan Çıtak konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Başar Can Kıvrak piyano resitali, 20.00’de Mozarthaus Sanat ve Konser Evi’nde.

        İZMİR

        ■ Renkli parti Life in Color, bu sefer İzmirli dinleyicisiyle buluşuyor. Saat 15.00 itibarıyla İzmir Arena’da başlayacak etkinlikte W&W, Ümmet Özcan, Dubvision, Kura, Sheldon Blake, 2 Faced Funks, Arem Özgüç sahnede olacak. ■ Popçu Gökhan Türkmen, 23.00’ten sonra Ooze Venue sahnesinde.

        GİRNE

        ■ Candan Erçetin, Lord’s Palace’ta “Yaza Merhaba” diyecek. Erçetin, Türkçe ve Fransızca şarkılarla izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

        29.05.2016

        ■ Her yıl ülkemizin seçkin sanatçılarıyla başarılı konser programlarına imza atan ve Türkiye’nin ilköğretim düzeyindeki öğrencilerinden kurulu ilk ve tek filarmoni orkestrası Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Bilfen Korosu, saat 20.30’da ünlü sanatçı Nilüfer ile Haliç Kongre Merkezi sahnesini paylaşacak.

        ■ Beyrut Performance, saat 21.30’da Balkan & Rock Gecesi’nde Karmakeş grubuna ev sahipliği yapacak. 30.05.2016

        ■ Genç yetenekleri sahnelere kazandırmayı amaçlayan Parlayan Yıldızlar’da ödül heyecanı başladı. İş Sanat’ın 2012’de hayatını kaybeden sanat yönetmeni Meriç Soylu’nun ailesi, bu yıl da dereceye girenlere kızları anısına ödül verecek. Ödül 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda sahipleriyle buluşacak.

        ■ Mehmet Erdem, Can Gox, İstanbul Arabesque Project, Kargo ve Boygar anneleriyle cezaevinde yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocuklar için Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bir araya geliyor.

        ■ Sibel Can, Dünyagöz Vakfı’nın ‘Gören Gönüller’ projesi yararına saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda.

        ■ Halk ozanı Aşık Mahzuni’nin torunu Yiğit Mahzuni, 21.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde olacak.

        ANKARA

        ■ Hollandalı sanatçı Jozef van Wissem, saat 20.30’da Ankara Palas Devlet Konukevi’nde olacak.

        01.06.2016

        ■ Pop müziğin ünlü ismi Demet Akalın, dinleyicileriyle Cahide Aşk Gemisi’nde buluşacak. Gece 23.30’dan sonra başlayacak.

        ■ Özgür Tuncer Piyano Resitali, saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon sahnesinde.

        ■Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın Müzik ve Dans Gecesi birbirinden güzel müzik performansları ve sahne gösterileriyle davetlilerine unutulmaz bir gece yaşatacak. Zorlu PSM’de gerçekleşecek etkinlik 19.00’da Görsel Sanatlar Sergisi ile başlayıp 20.00’daki Müzik ve Dans Gösterisi ile devam edecek. Şova hazır olun!

        02.06.2016

        44. İstanbul Müzik Festivali kapsamında ünlü piyano sanatçısı İdil Biret: Bir Virtüözün Piyano Maratonu – I ile, saat 20.00’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

        ANKARA

        ■ Glam müziğin ülkemizdeki temsilcisi The Madcap, 21.00 itibarıyla IF Performance Hall’de.

        03.06.2016

        Defne Şahin & Guy Mintus konseri saat 20.30’da Pera Palace Hotel Jumeirah’da izlenebilir.

        ■ Bülent Ortaçgil, 22.30’da KadıköySahne’de.

        ANKARA

        ■ Son Feci Bisiklet, Adamlar ve Deniz Tekin, 18.30 itibarıyla ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik sahnesinde.

        ■ Mozarthaus Sanat ve Konser Evi sahnesinde saat 20.00’deki Nazım Hikmet’i Anma Konseri’nde sanatçının şiirleri Arif Melikov’un müziğiyle buluşacak. Konserde soprano Demet Gürhan ve piyanist Güler Demirova’ya, şiirler ve anlatımda Derya Kaya eşlik edecek.

        İZMİR

        ■ Serdar Ortaç, 20.30’da Efes Royal Palace Resort&SPA sahnesinde.

        ■ Sıla yeni albümündenşarkılarla saat 21.30’da İzmirArena’da olacak.

        FESTİVAL

        ■ Bi’ Büyük Balık Festivali bugün Heybeliada Ada Beach Club’ta gerçekleşecek. Balık ve meze stantlarının yanı sıra gurme lezzetlerin eşlik edeceği festivalde ateş ve dans şovları gerçekleşecek. Sahne alacak isimlerse Hüsnü Şenlendirici, Buzuki Orhan ve Ahırkapı Orkestrası.

        ■ Çekmeköy Belediyesi’nin Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali yemek, oyun ve eğlence dolu bir gün vaat ediyor. Bugün 10.00 itibarıyla Çekmeköy Belediye Bahçesi’nde gerçekleşecek festivalde ünlü şeflerden yemek şovları, çocuklar için mutfak atölyeleri, geleneksel tatlar çadırı, oyun parkurları gibi birçok etkinlik yer alacak. Emine Beder ile mutfak sırları sohbeti, Ayşe Tolga ile İyilik Sende sohbeti, Cenk Doğar ile mutfak sohbetleri de cabası. Sahnedeki isimse Göksel...

        ■ İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ürettikleri projelerden oluşan PROJECT’02, santralistanbul Kampüsü’nde kapılarını açtı. Tiyatrodan sinemaya, seçme resitallerden pop–up performansa öğrencilerin imzasını taşıyan tüm işler, 10 Haziran’a kadar izlenebilecek. Ayrıca festival 30 Mayıs’ta İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’i ağırlayacak.

        SAHNEPERFORMANS

        ■ 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin son gününde festivalin açılış oyunu Şahika Tekand imzalı Godot’yu Beklerken, bir kere daha sahnede... Oyun, bu akşam saat 20.30’da Uniq Hall sahnesinde.

        ■ Fırat Tanış ve Semih Çelenk’in yazıp yönettiği tek kişilik türkülü seyirlik Gelin Tanış Olalım 2-3 Haziran’da İstanbul’da. 11 farklı türkü seslendirecek oyuncu; şiir ve deyişleriyle de Yunus Emre’den Pir Sultan Abdal’a, Somuncu Baba’dan Aşık Veysel’e, İbrahim Hakkı’dan Cerrahi’ye toplumun mayasında olan uzlaşı, tevazu, birlik, beraberlik ve hoşgörüyü hatırlatacak. Tanış’a 4 kişilik bir orkestra da eşlik edecek.

        ■ İlkini 1965’te sahneye koyduğu Nikolay Gogol’ün 1842’de yazdığı Bir Delinin Hatıra Defteri oyun, bugün saat 18.00’de Genco Erkal performansıyla MOİ Sahne’de.

        ■ Maltepe Belediyesi çocukları tiyatronun eğitici, öğretici ve eğlenceli dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor. Mavi Kumpanya oyuncuları Düşler Ülkesi oyunuyla saat 11.00’de Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde. Salih Yasin Şeker’in yazıp yönettiği oyunda çocukların hayal ederek nelere ulaşabilecekleri anlatılacak.

        VİZYON

        ‘Para Tuzağı’ ortaya dökülecek

        Jodie Foster’ın yönetip George Clooney ve Julia Roberts’ın oynadığı Para Tuzağı, heyecanlı bir film. Televizyondan borsa tüyoları veren Wall Street simsarı canlı yayında bir komplonun ardındaki gizemi açığa çıkarmak için öfkeyle ve zamanla yarışır.

        Masal devam ediyor: ‘Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden’

        Alis, Londra’ya dönerken sihirli bir aynayla karşılaşır ve fantastik yeraltı dünyasındaki maceraya adım atar... Alis, zaman dolmadan Şapkacı’yı kurtarmak için amansız ve zorlu bir mücadeleye girer.

        Karanlık ve yoğun ‘Kronik’

        Film, bir bakımevinde ölüm döşeğindeki yaşlı hastalarla ilgilenen erkek hemşire David’in portresini çiziyor. Omuzlarındaki yük dayanılmaz olunca yüzünü geçmişe dönmek zorunda kalır.

        ‘Memleket’ tutkusunu yitirmeden

        Sular altında kalmış bir köydeki Nene ekseninde dönen bir hikâye... Zaman mefhumunu kaçırmamak için, içten içe vakitleri kovalayan Nene Hatun, kocası ve torunuyla yaşar. Toprak, zaman ve suyla bağlantılı insanlar, memleket tutkusu için el ele verir.

        SERGİ

        ■ Hollandalı fotoğrafçı, müzik video ve film yönetmeni Anton Corbijn’in Number 5 sergisi 3-30 Haziran’da İstanbul’74 Galatasaray Galeri’de görülebilecek. İstanbul Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışını yapacak Corbijn sergide, 6 yeni siyah beyaz fotoğrafı var.

        ■ Büyük Kulüp, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği ile Hayvan Hakları Federasyonu yararına, 5 Haziran Aslı Aybars’ın karelerinden oluşan Patiler İçin Gezdim sergisine ev sahipliği yapacak. DJ Yakuza’nın da performansıyla renk katacağı etkinlikten elde edilen tüm gelir, sahipsiz hayvanların gıda, bakım ve tedavileri için kullanılacak.

        ■ Beyaz Müzayede, sanatseverleri ilk Türk çağdaşlarımızdan Nejad Melih Devrim’den dünyanın yaşayan heykeltıraş efsanesi Tony Cragg’e kadar uzanan eserlerin satışa sunulacağı 36. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi ile yaza uğurluyor. 36. Beyaz Müzayede Sergisi, 30 Mayıs-4 Haziran arasında Orjin Sanat Merkezi’nde.

        ■ Duru Bulgur’un sosyal sorumluluk projesi Karaman’ın Kuşları Sergisi, 30 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılıyor. 5 Haziran’a kadar gezilebilecek sergiden elde edilecek tüm gelir, İstanbul Karamanlılar Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitiminde kullanılacak.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Geçen yıllarda Sezen Aksu ve Sertab Erener gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan Bilfen Flarmoni Orkestrası ve Bilfen Korosu, yarın akşam da bir başka duayen isim Nilüfer ile aynı sahneye çıkacak. Haliç Kongre merkezi’nde gerçekleşecek konser, saat 20.30’da başlıyor.

        ■ Hakan Dursun’un yönettiği Perdesiz Sahneler belgeseli, Cumhuriyet’ten günümüze uzanan klasik tiyatro yapısıyla alternatifbağımsız tiyatrolar arasındaki sanatsal ve ideolojik farklılıklara odaklanıyor. Belgeselde Türkiye Tiyatrosu’nun unutulmayacak isimleriyle yapılan röportajlar da yer alıyor. Prömiyeri bugün İKSV’de.

        ■ 2010’da başlayan Dünya Oyun Oynama Günü’nün bu yılki teması ‘Oyun Oynamak İçin Özgürlük Veriyoruz: Çocuk Dostu İstanbul’. Bu temaya uygun olarak OMO bugün Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle Beşiktaş Abbasağa Parkı, Kuruçeşme, Ortaköy, Bebek, Arnavutköy’de çeşitli sokakları oyun alanına çeviriyor.

        ■ TEDxReset Salon sahnesi, ‘Cesaretini Konuştur’ temalı konferansında, 4 Haziran’da kendi hikâyesini yazmayı başarmış konukları Atölye İstanbul’da ağırlayacak. Hayallerine ulaşmak için işlerini bırakıp Biz Evde Yokuz’u kuran Duygu Şar ve Bilgehan Çelik, Harran Üniversitesi’nde lisans öğrencisi, kampus lideri ve Turkishwin-Women in Business Kulüp Başkanı Güler Yıldırım, duvar ressamı Gamze Yalçın ve emekliliğinden sonra dünyanın çeşitli yerlerinde başarılı atlayışlar gerçekleştiren Cengiz Koçak katılımcılarla anılarını anlatacak.

        ■ Bu yıl mayo modelleriyle ön plana çıkan Ayyıldız, 2016 koleksiyonunu 5 ana temada hazırladı. Biraz marine esintisi ve biraz da etnik bohem havası ön planda. Yaz alışverişine çıkacakların bilgisine...

        ■ Portaxe, yazı İstanbul’da geçirecekler için Oldu Bitti geceleri düzenliyor. Ünlü DJ’lerinin performanslarıyla sabaha kadar partilemek isteyenler kaçırmasın...

        ■ İsveç uyku sanatından ve İskandinav tasarım anlayışından ilham alan Hälsa, Mudo Concept ile Türkiye’de. Hedef uykuyu bir huzurlu ve sağlıklı bir deneyime çevirmek.

        YEME - İÇME

        Hilton İstanbul Bosphorus‘un9’uncu katındaki Dubb Indian Bosphorus, Hint Mutfağı’na uzanan bir lezzet yolculuğu sunuyor. Deneyimli şef Vinod Kumar Chouhan’ın hazırladığı mönüler sürprizlerle dolu... Yemekler tandoori adındaki kil tandırlarda pişiriliyor.

        ■ Kuzguncuk’ta açılan La Mekan’ın ev yapımı reçelleri, peynir çeşitleri, zahter, bal ve tereyağıyla muhammara gibi tatlardan oluşan kahvaltısı öne çıkarken zeytinyağlı çeşitleri ve ana yemekleri de denenmeli...

        ■ Dona Entertainment Group içinde hizmet veren Müptela Yalıkavak, lezzet avcılarının yeni gözdesi... Mönüsü de zengin; deniz kabuklularından, özel Ege otlarına, Türk ve Yunan mezelerinden, birçok yemek çeşidine...

        ■ Kemal Kükrer’in yeni yağsız salata sosları sağlıklı beslenmek isteyen lezzet tutkunlarına göre. Çoban, mevsim ve akdeniz salata sos çeşitleri var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ