Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polis müdürü tutuklandı

        Recep AKTEPE- Bülent TATOĞULLARI- ANTALYA- AHT

        Antalya polisinin birbiriyle bağlantılı iki ayrı suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği 'Ahtapot Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan 21 zanlıdan, aralarında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin' in de bulunduğu 8'i tutuklandı.

        SABAHA KADAR SORGU

        Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, uzun süredir takip ettiği iki ayrı çeteye yönelik Antalya, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirdiği Ahtapot adlı operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin'in de bulunduğu 6'sı kamu görevlisi toplam 21 kişi, Antalya adliyesinde dün sabaha kadar sorgulandı.

        8 KİŞİ TUTUKLANDI

        'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'ihaleye fesat karıştırmak', 'iş yeri kurşunlamak', 'çek-senet tahsili', 'kasten adam yaralamak' ve 'kumar oynatmakla' suçlanan zanlılardan, aralarında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan Harun Tüzel'in de bulunduğu 4'ü savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı, 17 kişi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, çete lideri Bayram Sezer'in yanı sıra, Ahmet Uzun, Ömer Çalışkan, Oğuz Kocaman, Sezer Gürman, Mehmet Taşkan ve İsmet Yalçınkaya ile çeteye yardım ettiği ileri sürülen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin'in tutuklanmasına karar verdi. Diğer 9 zanlı, adli denetim kaydı ile serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ