Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Haftasonu ne yapsam?

        Damadı Öpebilirsin

        Adam Sandler, The King Of Queens dizisinden tanıdığımız Kevin James ile birlikte filmin hem oyuncusu, hem de yapımcısı. Chuck ile Larry, Brooklyn'de yaşayan iki itfaiyecidir. Larry, tek isteği ailesine iyi bir hayat sağlamak olan boşanmış bir erkektir; Chuck ise bekâr hayatının tadını çıkaran bir 'tek tabanca'... Kankalardan Chuck bir gün bir yangından canını zor kurtarır. Sonunda ikisi de anlar ki, hayat zor ve pahalıdır. Larry "Bana bir şey olursa çocuklarıma iyi bir gelecek kalmalı," diye düşünerek dostu Chuck'a yalnızca gay'lerin faydalanabildiği bir 'ortak hayat sigortası'na girmelerini önerir. Lakin bu sigortadan faydalanabilmeleri için sevgili olduklarını kanıtlamaları da gerekmektedir. Derken karşılarına oldukça seksi bir avukat çıkar: Jessica Biel. Sonrasını tahmin edebilirsiniz: Chuck avukata âşık olur, avukat onu gay zanneder, hikâye gelişir. Damadı Öpebilirsin, Adam Sandler-severleri pişman etmeyecek bir komedi.

        Künye:

        Oyuncular: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Dan Aykroyd, Ving Rhames, Steve Buscemi, Nicholas Turturro, Allen Covert, Rachel Dratch, Richard Chamberlain.

        Yönetmen: Dennis Dugan

        Senaryo: Barry Fanaro, Alexander Payne

        FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

        Serbest Bölge

        Amos Gitai'ın Ortadoğu'daki çıkmaza ticaret ve kadınlar aracılığıyla getirdiği pragmatik çözüm önerisi Kudüs'te, Ağlama Duvarı'nın önünde başlıyor ve Ürdün'ün doğusunda, vergilerin ve gümrüğün var olmadığı, son derece huzurlu bir ekonomik cennete, "Serbest Bölge"ye doğru yol alıyor. Birkaç aydır Kudüs'te yaşamakta olan Amerikalı Rebecca, nişanlısından henüz ayrılmıştır. İsrailli kadın şoför Hanna'nın kullandığı bir taksiye biner, oysa Hanna, Ürdün'deki "Serbest Bölge"ye gitmektedir ve kocasının ortağı olan "Amerikalı" ile buluşup ondan yüklü miktarda para alacaktır. Rebecca, kendisini de götürmesi için Hanna’yı ikna eder. "Serbest Bölge"ye ulaştıklarında, Filistinli Leyla onlara Amerikalının orada olmadığını ve paranın da ortadan kaybolduğunu söyler.

        Künye:

        Oyuncular: Natalie Portman, Hana Laszlo, Hiam Abbas, Carmen Maura, Markam Khory

        Yönetmen: Amos Gitai

        Senaryo: Amos Gitai, Marie-Jose Sanselme

        FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

        Aşk Tarifi

        Gurmeler için, yemek yüklü bir aşk hikâyesi. Kate (Zeta- Jones) Manhattan'da ünlü bir restoranın baş şefidir, çılgın bir tempoda yüzlerce yemeği koordine eder, leziz soslar hazırlar, her yemeği mükemmel pişirir. Ancak mutfak ekibine katılan, neşeli ve vurdumduymaz yeni aşçı yardımcısı Nick Palmer (Eckhart) ile birlikte düzen değişir. Çalışırken opera dinleyen, etrafındakileri sürekli güldüren geniş mizaçlı Nick ile Kate'in arasında bir elektrik oluşur. Bu aşk masalının sonu da şöyle biter: "Ve sonsuza kadar mutlu mutlu yemek pişirdiler." Romantik filmleri sevenler, sizi iştah açan bir mönü bekliyor. Bu nedenle filmi açken izlememeniz tavsiye edilir.

        Künye:

        Oyuncular: Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Jenny Wade, Brian F. O’Byrne

        Yönetmen: Scott Hicks

        Senaryo: Carol Fuchs, Sandra Nettelbeck

        FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

        Ne dinlesek?

        Tool

        Saat: 23:59

        Mekan: Turkcell Kuruçeşme Arena

        Tool ABD'li Progresif rock grubu. 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles eyaletinde kurulan grubun müziklerinin King Crimson,Led Zeppelin, Pink Floyd, Rush ve Meshuggah gibi grupların etkili olduğu söylenmektedir.1990 yılında Los Angeles'ta kurulan Progresif Rock grubu, ilk albümleri Opiate'ı 1992'de çıkardı. Fakat onları üne kavuşturan 1993 yılında çıkardıkları Undertow albümleri oldu. Toplam 6 albüme sahip grubun son albümü 10.000 Days 2006'da piyasaya sürüldü. Görselliğe verdikleri önemle tanınan grup, her biri adeta bir sanat eseri olan kliplerindeki görselliği sahne showlarına taşımasıyla da tanınıyor.

        Bienal 10B Özel

        Saat: 08 Eylül 2007/ Cumartesi

        Saat: 21:00

        Mekan: Bienal mekanları

        10.Uluslararası İstanbul Bienali ziyaretçilerine sınırsız giriş hakkı ve özel ayrıcalıklar sağlayan 10B ÖZEL Biletix'te.

        Dünyanın en önemli çağdaş sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Uluslararası İstanbul Bienali'nin onuncusu 8 Eylül - 4 Kasım 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek. 10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin küratörlüğünü, aynı zamanda San Francisco Art Institute'ta Sergiler ve Kamusal Programlar yönetmeni olarak görev yapan Hou Hanru üstlenecek.

        10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin teması, "İmkânsız Değil, Üstelik Gerekli -- Küresel savaş çağında iyimserlik"...

        10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin mekânları Fındıklı'da İstanbul Denizcilik İşletmeleri'ne ait alandaki 3 numaralı Antrepo, Unkapanı'ndaki İstanbul Manifaturacılar Çarşısı (İMÇ); Atatürk Kültür Merkezi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi öncülüğünde Silahtarağa'da yapılan santralistanbul.

        10B ÖZEL biletinin sunduğu ayrıcalıklar:

        - Sergiyi Bienal ekibiyle birlikte açılıştan önce ön izleme ayrıcalığı

        - Bienal özel etkinlikleri ve partilerine katılabilme ayrıcalığı

        - Bienal süresince mekanlara sınırsız giriş hakkı

        - Bienal süresince, belirlenecek kafe, restoran, kitapevi ve müzikevlerinde değişen oranlarda indirimler

        - Ücretsiz Bienal rehberi

        - Üstelik tüm bu ayrıcalıklar iki kişi için geçerli!

        Sınırlı sayıda izleyici bu sınırsız ayrıcalıklara sahip olacaktır.

        10. Uluslararası İstanbul Bienali, 8 Eylül – 4 Kasım 2007

        * Pazartesi hariç, 10:00 - 19:00

        Antrepo No.3

        Meclis-i Mebusan Cad.

        Liman İşletmeleri Sahası, Karaköy

        AKM - Atatürk Kültür Merkezi

        Taksim Meydanı

        İMÇ - İstanbul Manifaturacılar Çarşısı

        Atatürk Bulvarı, İstanbul

        Manifaturacılar Çarşısı, 1-6 Blok,

        Unkapanı

        santralistanbul

        Eski Silahtarağa Elektrik Santrali

        Kazım Karabekir Caddesi No.1

        Silahtar Mahallesi Sütlüce, Eyüp

        * Açılışı takip eden ilk Pazartesi, 11 Eylül 2007 tarihinde mekanlar açık tutulacaktır.

        BİENAL MEKÂNLARININ AÇIK OLDUĞU GÜN VE SAATLER

        Atatürk Kültür Merkezi > Taksim

        İstanbul Manifaturacılar Çarşısı > Unkapanı

        Antrepo No.3 > Tophane

        santralistanbul > Eski Silahtarağa Elektrik Santrali, Eyüp

        Kadıköy Halk Eğitim Merkezi (KAHEM) > Bahariye Cad. No.39, Kadıköy

        AKM, Antrepo No.3, santralistanbul, KAHEM: Salı-Pazar 10.00-19.00

        “Rüya Evi”, Antrepo No.3 > Cuma, Cumartesi 20.00-04.00

        İMÇ: Salı-Cumartesi 10.00-19.00.

        *Bienalin açılışını takip eden 10 Eylül 2007 Pazartesi günü, tüm mekânlar açık olacaktır.

        Kerem Görsev Üçlüsü

        Tarih: 09 Eylül Pazar

        Saat: 11:00

        Mekan: Sakıp Sabancı Müzesi

        İstanbul'da yaz, caz, müze ve kahvaltıyı bir araya getiren bir "klasik" oldu "Kahvaltıda Caz". Kültür ile eğlenceyi gerçekten kaynaştırabilen tek etkinlik olmasından ötürü her yıl merakla beklendi, ilgiyle izlendi: Dört yaz boyunca cazseverleri her haftasonu Sakıp Sabancı Müzesinin yeşil bahçesinde buluşturdu.

        "Kahvaltıda Caz" bu yıl beşinci kez, 2 ve 9 Eylül tarihli iki konserle izleyici karşısına çıkacak. İlk konserde Sibel Köse'yi dinleyeceğiz. Artık yurtdışında da tanınan, Avrupalı şarkıcılar arasında sağlam bir yer edinen sanatçımız Sibel Köse'ye, ülkemizin caz duayenlerinden Neşet Ruacan ve topluluğu eşlik edecek. 9 Eylül'de ise Kerem Görsev Üçlüsü sahneye çıkacak. Türk cazının en çok satan ve son albümüyle büyük bir çıkış yapan sanatçısı Görsev, eski ve yeni parçalarından oluşan renkli bir programla cazseverlere seslenecek.

        9 Eylül konserine gelenler, Sakıp Sabancı Müzesinde 8 Eylül'de açılacak Habersiz Buluşma-İstanbul adlı sergiyi de ücretsiz gezebilecekler.

        Nereye gidelim?

        Neruda's Bloom

        Arnavutköy’de tarihin içinde muhteşem dizaynıyla, mistik havasıyla keyifli bir dünya mutfağı “NERUDA’S BLOOM”...

        Boğaz’ın eşsiz güzelliğine hakim 1900’lü yıllardan bir köşkte haftanın her günü saat: 09:00 - 04:00 arasında cafe, restaurant, klüp olarak hizmet veren hareketli ve sıcak bir tarza sahip olan Neruda’s Bloom, zengin mönüsüyle lezzet severlerin beğenisini kazanıyor. Cafe ve restaurantta hafta içi ve hafta sonu brunch yapabileceği gibi gece klüpte güzel bir müzik eşliğinde içkilerinizi yudumlayabilir, mekanın ve boğazın eşsiz aurasıyla sarhoş olabilirsiniz.

        Adres: Arnavutköy Bebek Cad. 50/1

        (Arnavutköy Vapur İskelesi Karşısı)

        Arnavutköy İstanbul

        Tel: 0 212 263 46 11

        Kız Kulesi

        Binlerce yüzyıl öncesine ait efsanelerin mekânı, İstanbul' un en önemli simgelerinden biri Kızkulesi, Hamoğlu Holding A.Ş.’nin gerçekleştirdiği restorasyondan sonra 2000 yılında ilk kez halkın ziyaretine açıldı. İstanbul'un en huzurlu nefesini içinize çekmek için kuşkusuz en doğru adres Kızkulesi... Gündüzleri gün batımı seyri keyfini yaşatan, geceleri ise boğazın karanlık sularının içinde paha biçilmez bir mücevher gibi ışıldayan Kızkulesi; anılarda yer etmesini istediğiniz unutulmaz anlarınızı seçkin mekânlarında konuk ediyor. Teras katındaki “ kuledebar ”; gitar tınıları eşliğinde içkilerini yudumlayıp sohbet etmek ya da romantizmin doruğuna varmak isteyen herkesi bekliyor. Gündüzleri ise bu bölümde bulunan jetonlu dürbünler ile İstanbul'u daha da yakından görme şansına sahip olabilirsiniz. Kızkulesi hafta içi her gün gündüz 12.30 -18.30 arası, hafta sonu 11.00 – 18.30 arası, akşamları ise 20.15 – 01.00 saatleri arası hizmet vermektedir. Set Mönü:70 YTL, A la Carte ortalama fiyat 90 YTL – 120 YTL arasında olup 0216 342 47 47 no' lu telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

        Salacak

        Üsküdar İstanbul

        Tel: 0 216 342 47 47

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ