Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Politikacılar da aldatır - DİZİ

        BAŞLARKEN

        TÜRK siyasi gündemi çalkantılı günler yaşıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen seks kasetinin ortaya çıkmasından sonra partililere “Hakkınızı helal edin’’ dedi ve genel başkanlık görevinden istifa etti. Şimdi ortada Ankara gündemini ısıtan “Baykal senaryoları” dolaşıyor. “Baykal tekrar eski görevine dönecektir” diyenler de var; “Köşesine çekilecektir” diyenler de... Ama gerçek olan, hem CHP tarihine hem de Baykal’ın siyasi yaşamına “kırmızılı noktalı” kasetin damgasını vurmuş olduğu. Zaman zaman Türk siyasetinde “bel altı” vuruşlar yaşansa da dünya literatürüne de geçen çok sayıda aşk ve skandallar yaşandı, yaşanmaya devam diyor. Bu skandallar nedeniyle kimi siyasiler koltuğundan oldu; kimileri de milyonlarca izleyici önünde televizyonekranlarından özür dilemek zorunda kaldı. Romanlara konu olan Başbakan Adnan Menderes-Ayhan Aydan; Hasan Fehmi Güneş’e içişleri bakanlığı koltuğunubıraktıran Aynur Aydan arasındaki yasak aşklar; ABD Başkanı Bill Clinton ve Oval Ofis denilinc bıyık altından gülüşmelere neden olan stajyer Monica Lewinsky skandalı ve daha niceleri... İşte bu yazı dizisinde gerek Türk siyasi yaşamından gerekse dünyadan, hafızalardan silinmeyen aşk ve seks skandallarını okuyacaksınız...

        GAZETE HABERTURK- Bülent GÜNAL

        Siyaset tarihine damgasını vuran yasak aşk skandalları

        Bir tarafta 3 çocuk babası evli bir başbakan, diğer tarafta evli ve bir çocuk sahibi bir opera sanatçısı... Adnan Menderes ile Ayhan Aydan’ın yaşadığı ilişki Türk siyasetine damga vuran yasak aşk skandalları listesinde üst sıralarda yer alıyor

        TÜRK siyasetine damgasını vuran yasak aşklar dendiğinde akla ilk Adnan Menderes ile Ayhan Aydan geliyor. Eski başbakanlardan Adnan Menderes ile yaşadığı fırtınalı aşkla gündeme gelen Ayhan Aydan geçen yıl 85 yaşında Alaçatı’da solunum yetmezliği nedeniyle yaşama veda etti. Menderes’in idam edilmesinden sonra köşesine çekilen ve sırlarıyla ölen Aydan, Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nden mezun olan, “Figaro’nun Düğünü”ndeki rolüyle adından söz ettiren bir opera sanatçısıydı. 19 yaşındayken de orkestra şefi Hasan Ferit Alnar’la evlenmiş ve bu evlilikten de bir oğlu olmuştu. Ancak Aydan’ın yaşamını değiştiren ne bu evlilik, ne de operadaki başarıları oldu. 1949 yılında dönemin başbakanı Adnan Menderes’le bir davette tanışması bütün yaşam hikâyesini değiştirdi. Bir tarafta toplumun her an gözü önünde olan bir başbakan, hem de 3 çocuk babası evli bir başbakan, diğer tarafta evli ve bir çocuk sahibi soprano. Ve alevlenen bir aşk... Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu’nun kaleme aldığı ‘Yorgun Mayıs Kısrakları’ adlı anı romanı Başbakan Adnan Menderes- Ayhan Aydan aşkına ışık tutuyordu. Karakoyunlu kitabında Menderes ile Aydan’ın tanışmalarını şöyle yazıyor:

        MENDERES SORDU:

        “RIFAT! KİM BU KADIN?”

        “(...)Tarih 14 Mayıs 1950. Demokrat Parti’nin iktidara geldiği henüz 7 ay olmuştu ve Başbakan Menderes, Ziraat Bankası Genel Müdürü Mithat Dülge’nin evinde verdiği bir davete katılmıştı. Opera sanatçısı Ayhan Aydan’ı ilk o davette görmüş ve görür görmez çarpılmıştı:

        - Rıfat! Kim bu genç kadın? Kadızade hemen cevapladı:

        - Mithat Bey’in yeğeni. İsterseniz çağırayım, yakınımdır... Adnan Bey genç kadına doğru yürüdü. Arkasından adeta bir ordu geliyordu. Rıfat Kadızade’ye yavaşça fısıldadı:

        - Dağıt bunları...

        (...)

        Genç sopranoya yaklaştı, teklifsiz bir emniyet içinde elini tuttu.

        - Demek Mithat Bey’in yeğenisiniz...

        -Ben Ayhan Aydan’ım efendim! Hasan Ferit Bey’in eşiyim. Sonra hiç telaşa kapılmadan ekledi:

        - Müsaade ederseniz, eşimi takdim etmek isterim. Adnan Bey teklifi umursamadı.

        - Bir gün kendisiyle mutlaka ve etraflı bir görüşme yapacağım. Benim için önemli olan sizsiniz. Genç kadının koluna girdi. Dışarıdaki soğuğa aldırmadan onu bahçeye çıkardı.

        - Bende bıraktığınız tesirin değerini anlatmak isterim. Zannederim heyecanınız biraz sizi yoruyor.

        - Sanırım asıl heyecan sizde efendim... Üzüldüm! Ben de sizin bıraktığınız tesiri fark etmenizi çok isterdim. Lütfen ilk günden beni yanıltmayınız.

        Ayhan Hanım üşüdüğünü söyleyerek içeri girmek istedi. Kocasına seslendi: ‘Ferit Bey lütfen elimi tutunuz.’

        Adnan Bey ise özel kalem müdürü Muzaffer Bey’in kulağına fısıldadı. “Adresi ve telefonu temin et.” Tanıştıklarında Adnan Menderes 50, Ayhan Aydan 25 yaşındaydı. Başbakan Menderes, Ayhan Aydan’ın Sağlık Sokak’taki evine haftanın 2-3 günü çiçek gönderiyordu. Ayhan Aydan’ın evine gerçekleştirdiği ilk ziyarete Adnan Menderes başbakanlık aracıyla gitmişti. Dedikoduları umursamıyordu. Hatta sokakta Ayhan Hanım’la kısa bir yürüyüşe bile çıkmıştı.

        DEDİKODULARA ALDIRMADILAR

        Gel-gitlerle dolu Menderes-Aydan yasak aşkında yıllar ilerliyordu. Menderes’in isteğiyle Ayhan Aydan eşi Hasan Ferit Alnar’dan boşanmıştı ancak Adnan Menderes’in Berin Menderes’le olan evliliği sürüyordu. Menderes-Aydan aşkının bir de meyvesi olmuştu. Ayhan Aydan 8 aylıkken doğan oğluna Dünyam adını koymuş, ancak Dünyam sadece 5 saat yaşayabilmişti. Bu olay Ayhan Hanım’la Adnan Bey’in arasını açmıştı. Çünkü Ayhan Aydan’ın kulağına başvekilin başka kadınlarla birlikte olduğu da geliyordu. Menderes-Aydan aşkı, Menderes’in en zor günlerinde, Yassıada’da yargılanırken de gündemdeydi. Ve Yassıada’nın “cesur kadını” Aydan hâkimler önünde de aşkını itiraf etti: “Ben o adamı çok sevdim.’’

        Menderes’in bir başka sevgilisi: Suzan Sözen

        ADNAN Menderes’in Ayhan Aydan dışında aşk yaşadığı kadınlardan biri de Suzan Sözen’di... Polonya asıllı bir anne ve Türk babanın kızı olan Suzan Sözen ilk evliliğini 17 yaşında işadamı Nejat Verdi’yle, ikinci evliliğini ise emniyet görevlisi Ferit Avni Sözen’le yapmıştı. Özellikle cinsel açlık çeken kadınların hayatına ilişkin yazdığı romanlarla tanınıyordu. Sözen, bir röportajında Adnan Menderes’le yollarının nasıl kesiştiğini şöyle anlattı:

        “Kocam İstanbul Polis Okulu’nda hocaydı. Bitlis’e tayin edildi. Gitmedik. İstanbul’da kalmak için çok çalıştık. Menderes’e bu işi yaptırmanın çarelerini aradım. Bu sayede tanıştık. Evime geldi, o gece bende kaldı ve ertesi gün kocamın İstanbul’da kalmasını sağladı(!)’’

        Sözen çarpıcı açıklamalarına şunları da ekledi: “Menderes geleceği vakit, kocam hasta dahi olsa evden çıkardı. Pencerede parolamız vardı. Kocam başvekilin gittiğini anlar, dönerdi.”

        Çapkın Silvio’nun tek gecelik aşkı

        ÇAPKINLIKTA iktidardan düşmeyen siyasetçilerden söz ederken İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’yi anmamak olur mu? Özel hayatı gündemden düşmeyen Berlusconi’nin Sardunya Adası’nda sahibi olduğu Certosa Villası’nda manken ve film yıldızı genç kadınlarla çekilen fotoğrafları büyük yankı uyandırmıştı. Patrizia D’Addari adlı telekız, Berlusconi’yle para karşılığı birlikte olduğunu açıklamış, bunu da telefon kayıtlarıyla kanıtlamıştı. Hatta Patrizia D’Addari iddialarını sürdürmüş ve başbakanın kendisine Avrupa Parlamentosu milletvekilliği önerdiğini iddia etmişti. Fatih Altaylı’nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek’e konuk olan D’Addario, Berlusconi’yle yaşadığı tek geceyi şu sözlerle anlatmıştı:

        ÇOK ŞEFKATLİYDİ

        “Arkadaşım, Berlusconi’ye çok yakındı. Berlusconi çok güzel olduğumu söylüyordu, beni baştan aşağı süzüyordu. Bana ‘Bir akşam yemeğine gelmen gerekir’ dedi. Akşam yemeğine gitmem için bana 2 bin Euro verdi. Yemekte çok neşeli şarkılar söylüyordu. Beraber dans ettik. Şarkıları bana addetti. Çok şefkatli bir kişiydi.’’

        YARIN: TARİHE ‘BAKAN DÜŞÜREN KADIN’ OLARAK GEÇEN SİNEMA OYUNCUSU AYNUR AYDAN, HASAN FEHMİ GÜNEŞ’LE YAŞADIĞI AŞK HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ