Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erdoğan deneme sürüşünde

        Umut TÜTÜNCÜ/AHT

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun deneme sürüşünü yaptı. Erdoğan Ataşehir Mitingi'nin ardından Kozyatağı İstasyonu'ndan indiği metroda vagona binmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada metronun yıl sonunda biteceğini söyledi. Metronun yapım aşamasında sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını belirten Erdoğan, "22 kilometrelik bu hat 1.6 milyar dolara mal oldu. Kent taşımacılına rahatlık getirecek. Burası günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Bu hatları metrobüs hattıyla entegre edeceğiz. Tabii Marmaray'da bitince insanlar zamanında istediği yere ulaşacak" dedi. Erdoğan, tüm ulaşım yatırımları ile İstanbul'un kendisini bulduğunu belirterek, "Bunlarla İstanbul'un dünya turizminde cazibe merkezi olmasının altyapısını yapıyoruz" diye konuştu.

        rdoğan daha sonra makinist koltuğuna oturarak Soğanlı İstasyonu'na kadar metroyu kullandı.

        "EMEKLİLER 3 KAT FAZLA MAAŞ ALIYOR"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidara geldikten sonra emeklilerin, o gün aldıkları maaşın 3 kat fazlasını bugün aldıklarını söyledi.

        Emeklinin derdinden AK Parti'nin anladığını, emekli memurların durumunu Anayasa paketinde yasal hale getirdiklerini, CHP ve BDP'nin bunun

        istismarını yaptığını ifade eden Erdoğan, "Biz Anayasal teminat altına alıyoruz. Adeta toplu sözleşme hükmüne bağlıyoruz. Bunlar ise yalan üstüne yalan... O problemlerini biz çözeriz, intibaksa, intibaklarını biz yaparız. Bunlar yapamaz, yalan söylüyorlar. Çünkü bunlar iktidar olamayacak ki yapsınlar'' dedi.

        YA TUTARSA

        Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini eleştiren Erdoğan, "Çünkü sırtında yumurta küfesi yok. Bol bol veriyor. Bekara karı boşamak kolaydır. İktidar olamayacağını zaten biliyor. Bildiği için de bol bol atıyor'' diye konuştu. Bu durumu Nasrettin Hoca'nın göle maya çalmasına benzeten Erdoğan, "Soruyorlar hocam bu gölde ayran olur mu? Hoca'nın verdiği cevap 'ya tutarsa'. Şimdi Bay Kemal de öyle veriyor, ya tutarsa. Çünkü iktidar olmak gibi bir derdi yok zaten. Onun tek derdi var, CHP içinde acaba konumumu nasıl korurum" diye konuştu.

        "YÖK'Ü REFORME EDECEĞİZ"

        Erdoğan, "Eğer YÖK'le ilgili bir düzenleme yapılacaksa, bizim YÖK'ü kaldırmak gibi bir vaadimiz yok ama YÖK'ü reforme etmek gibi bir vaadimiz var. Onun çalışmalarını da yapıyoruz. YÖK'ü reforme edeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ