Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonrasında şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın cenazesi, doğum yeri olan Pınarbaşı ilçesine getirildi. Oğlunun tabutuna sarılan baba Kamil Karkaya, gözyalarına boğularak, "Küstüm sana oğlum, niye kalkmıyorsun?" diye feryat etti.

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonrasında şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Yahya Karakaya, toprağa verilmek üzere memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine getirildi.

        Pınarbaşı ilçesinde cenaze namazı öncesi, ilçe meydanı ile Kaymakamlığa 2 adet büyük Türk bayrağı asıldı. İlçe meydanına Pınarbaşılılar ellerinde Türk bayraklarıyla akın ederken, meydanda şehit Yahya Karakaya için sela verildi.

        Ardından şehit Yahya Karakaya'nın tabutu, cenaze namazının kılınacağı cami avlusuna getirildi. Oğlunun tabutuna güçlükle ilerleyen anne Selime Karakaya, tabuta sarılarak, gözyaşlarına boğuldu. "Kuzum, ben öleyim kuzum" diyerek feryat eden anne, sinir krizi geçirerek, baygınlık geçirdi. Daha sonra ağabeyinin tabutu başına gelen Durdu Karakaya, "Ağabeyim, ağabeyim" diyerek, Türk bayrağına sarıldı. Şehidin 1,5 aylık eşi Funda Adile Karakaya da, eşinin tabutuna sarılarak, gözyaşlarına boğuldu.

        Daha sonra oğlunun tabutu başına gelen babası Kamil Karakaya ise, "Küstüm sana oğlum, niye kalkmıyorsun?" diyerek, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Yahya Karakaya'nın cenazesi, öğle namazına müteakip, Pınarbaşı ilçesi Büyükgürleyen Köyü Mezarlığı'na defnedilecek.

        ACILI EŞİN YÜREK BURKAN FERYADI

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş Murat Özkozanoğlu için Adana'da tören düzenlendi.

        Sabancı Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin 1,5 yıllık eşi Neziha Özkozanoğlu ile babası Hasan Özkozanoğlu, annesi Arseven Özkozanoğlu ve kız kardeşi Hülya Özkozanoğlu, yakınlarının yardımıyla güçlükle yürüyerek geldi.

        5 aylık hamile olan Neziha Özkozanoğlu, teröristlerin sevinmemesi gerektiğini belirterek, ''Kocam, bebeğimin cinsiyetini öğrenemeden gitti. Bebeğimin erkek olduğunu öğrenemeden gitti. Bir asker daha geliyor. Korkun bizden artık, korkun. Sizin gibi kahpe olmayacak. Babasını arkasından vurduğunuz gibi vurmayacak benim oğlum. Benim oğlum haince vurmayacak sizi, cesur olacak. Erkek gibi dikilecek karşınıza alnınızdan vuracak. Üzülmüyorum. Benim aşkım, gülüm şehit oldu'' dedi.

        Şehit babası Hasan Özkozanoğlu ise ''Buradayım gelsinler. Bir Murat gider, bir Murat gelir. Binlerce Murat gelir. Kimse bu vatanı bölemez. Yeter artık'' diye konuştu.

        Öğle namazının ardından, Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile yetkililer ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla cenaze namazı kılındı.

        Daha sonra şehidin cenazesi silah arkadaşları tarafından askeri kortej eşliğinde taşınıp, defnedilmek üzere memleketi Kozan ilçesine götürüldü.

        Şehit uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun genel seçimlerde AK Parti'den Adana milletvekili adayı olan Mustafa Özkozanoğlu'nun yeğeni olduğu bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ