Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İdobüs seferlerine başladı

        Kabataş'tan Bursa'ya gitmek için deniz otobüsüne binen yolcular, Bursa'dan idobüsleri kullanabilecek. Uygulama ile deniz ve kara ulaşımının birleştirilmesi hedefleniyor.

        Uygulamanın ilk seferi saat 9.00 itibariyle Kabataş'tan yapıldı. Yaklaşık 50 yolcu taşıyan deniz otobüsü, Kabataş'tan hareket etti. İDO yetkilileri, yeni hatlara yolcuların ilgisinin yoğun olduğunu belirtti, yaz aylarında yolcuların idobüs seferlerine ilgilerinin daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

        8 Mart 2012'den itibaren satışa sunulan idobüs biletlerinin, yaklaşık 37 bin adetinin satıldığını belirten yetkililer, idobüs seferlerinin İstanbul Kabataş kalkışlı olarak, saat sabah 6.00 ile gece 23,59'a kadar devam edeceğini söyledi. İdobüs seferleri ile Balıkesir, Manisa, İzmir gibi şehirlerdeki mevcut ulaşım ağının genişletilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

        İdobüs yolcuları ise uygulamanın geç kalmakla birlikte yararlı olacağını dile getirdi. İstanbul'daki tek kalkış noktası olarak Kabataş'ın belirlenmesinin, trafik yoğunluğu dikkate alınarak, yolcuları olumsuz etkileyebileceğini belirten Ferhat Bayhan isimli yolcu, ancak özellikle kara ulaşımının sağlanmasında idobüs seferlerinin devreye girmesinin yolcuları rahatlatacağını dile getirdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ