Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öldürdü cesedi parçalayıp ırmağa attı!

        Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, yaklaşık 4 ay önceki olayda, evlerinde misafir olarak kalan Sebahattin Yener'i (43) budama baltasıyla (nacak) öldürüp, parçaladığı cesedini poşetler içinde Mert Irmağı'na attığı öne sürülen Engin Payaz (36) ve olaya karıştığı iddia edilen eşi Reha Payaz'ın (36) tutuklu olarak yargılanmasına başlandı.

        Haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Engin Payaz, suçlamaları kabul ettiğini belirtti.

        Payaz, ifadesinde şunları söyledi:

        ''Sebahattin benimle aynı köylü. Olay gününden önce de evime gelirdi. Olay günü ise evime içki alıp geldi, birlikte içtik. daha sonra yattık. Bir arada uyandığımda Sebahattin ve eşim aynı yataktaydılar, bir an kendimi kaybettim. Banyoda bulunan nacakla Sebahattin'in ensesine vurdum. Bu arada eşim yataktan uyanarak fırladı. Onu da öldürecektim, ancak kendisine tokat attım bayıldı. Daha sonra cesedi parçalayıp ırmağa attım. Eşimin bu yaptıklarıma hiçbir katkısı olmadı. Belki kendisine yaptığım baskı sonucu kan lekelerini silmeye yardım etmiş olabilir.''

        Eşinin ifadesinin doğru olduğunu anlatan diğer sanık Reha Payaz, ''Sebahattin'le olaydan yaklaşık 3 ay öncesinden aramızda ilişki vardı. Ama eşimin işlediği cinayetle ilgim yok. Zaten olayın ortaya çıkması için ölenin yakınlarına durumu ben bildirdim'' dedi.

        Ölenin eşi Ayşe Yener ise sanıklardan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istedi.

        -OLAY-

        Olaydan önce bir haftadır kayıp olduğu bildirilen Sebahattin Yener'in yakınları, arkadaşı Engin Payaz'dan şüphelenerek durumu güvenlik güçlerine bildirmiş, bu gelişme üzerine Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerince Engin Payaz ve eşi sorguya alınmış, Engin Payaz ifadesinde, 4 çocuk babası Sebahattin Yener'i budama baltası ile öldürdüğünü, parçaladığı cesedi ise poşetler içinde Mert Irmağı'na attığını bildirmiş, aramalarda cesedin bazı parçaları bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ