Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ölü kocadan ilgisiz karısına 'delirten' tuzak!

        ALİ KEMAL ERDEM

        İnternet efsanesi haline dönüşen ‘ölümünden sonra e-postası geldi’ olaylarından birinin perde arkasından müthiş bir tuzak çıktı.

        İki ay önce kanserden ölen Orhan Y, karısı H.Y.’nin başvurusuyla savcılığa şikayet konusu oldu. Herkesi şaşırtan şikayeti ciddiye alan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, H.Y.’ye gelen e-postaların izini sürdü. Ölen Orhan Y.’nin e-posta adresinden atılan ‘Senin ne mal olduğunu anladım. Gece gelip boğazını sıkacağım. Kızıma iyi bak” gibi tehdit içeren mesajların ardından yine Orhan Y.’nin ölmeden önce hazırladığı oyun çıktı.

        İlginç olay şöyle gelişti. H.Y. adlı kadın iki ay önce kanserden ölen kocası Orhan Y.’nin elektronik posta (e- posta) adresinden kendisine hakaret içeren mesajlar gönderildiği gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Kadının şikayeti üzerine gelen mesajların izini süren polis bunların A.Ü adlı kişi tarafından gönderildiğini saptadı. Kısa bir sorgulamanın ardından A.Ü. olayın perde arkasını anlatınca ortaya hayli traji-komik bir durum çıktı.

        ÖLEN KOCADAN GELEN E-POSTALAR BUNALIMA SOKTU

        Buna göre hastalığı döneminde karısının kendisiyle yeterince ilgilenmediğini, kendisinin ölümünü beklediğini düşünen Orhan Y. tam da bileşim çağına yakışır bir intikam planı yaptı. Mail gruptan tanıdığı A.Ü.’ye durumunu anlatarak eşinin ölümünün ardından huzurunun kaçması için şifresini ve kullanıcı adını verdiği e-posta adresinden ona mesajlar atmasını istedi. Hatta yazacağı mesajları bile seçti. Böylece gelen e-postaların ölmüş olmasına karşın doğaüstü bir şekilde kendisinden geldiğini düşünecek olan karısının uykularının kaçmasını, psikolojisinin bozulmasını umuyordu.

        Arkadaşının bu talebini kabul eden A.Ü. vefatın gerçekleşmesinin ardından H.Y.’ye “gözüm üzerinde” “ne mal olduğunu anladım” “bir gece gelip boğazını sıkacağım” gibi mesajları göndermeye başladı. Tabi ki ilk bakışta “gaipten mi geliyor” dedirten mesajları gören H.Y. şok oldu. Psikolojisi bozulan H.Y., psikiyatristlere başvurup tıbbi yardım dahi aldı. Ardından bu işin içinde bir iş var deyip savcılığa gittiğinde ilk başta Cumhuriyet Savcısı bile kendisine inanmakta zorlandı. Ancak savcının incelenmek üzere dosyayı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne göndermesiyle birlikte burada görevli polislerce yapılan detaylı bir araştırma işin perde arkası ortaya çıkarmaya yetti.

        YALNIZCA KARISINA DEĞİL PATRONUNA DA E-POSTA ATMASINI İSTEMİŞ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ