Bolu'da çiftçiler meyve ağaçlarını ateş yakarak koruyor
Bolu'nun Seben ve Mudurnu ilçelerinde çiftçiler, meyve ağaçlarını zirai don riskinden korumak için ağaçların altında ateş yaktı.
Bolu'nun Seben ve Mudurnu ilçelerinde çiftçiler, meyve ağaçlarını zirai don riskinden korumak için ağaçların altında ateş yaktı.
Bolu'nun yüksek kesimlerinde özellikle gece saatlerinde soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor. Bolu'nun Seben ve Mudurnu ilçelerinde çiftçiler zirai don riskine karşı önlemlerini arttırdı. Köylerinde elma, şeftali ve kiraz yetiştiren üreticiler, meyve ağaçlarını soğuktan korumak amacıyla gece saatlerinde lastik yakarak tedbir aldı. Üreticilerin, zirai don riskine karşı ürünlerinin başında beklemeye devam edeceği öğrenildi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.