Erzurum'da genç şairler yarıştı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1317 ve 1725 yaş arası gençler şiir yarışması il birinciliği yapıldı. 1. Rabia Berfin Araz ve Enes Mesutgil birinciliği kazandı.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1317 ve 1725 yaş arası gençler şiir yarışması il birinciliği yapıldı. 1. Rabia Berfin Araz ve Enes Mesutgil birinciliği kazandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 11. Sanat ve Kültür yarışmaları kapsamında Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 1317 ve 1725 yaş grubu gençler şiir yarışması il birinciliği İbrahim Erkal Kültür Sitesi’nde yapıldı. 100’e yakın şair adayı kıran kırana geçen bir yarışa tabi tutuldu. Dr. Öğr. Üyesi Veli Kılıçarslan, Ayşe Özden Keleş ile Zeynep İncesu'nun jüri üyeliği yaptığı 1725 yaş şiir yarışması İl birinciliğinde, Rabia Berfin Araz (M.Akif ErsoyÇanakkale Şehitlerine ) ile birincilik ödülünün sahibi oldu. Rabia Karakaya (M.Akif ErsoyAti Karanlık Görerek Azmi Bırakmak) ile 2. Oldu. Akça Feyza SezenNuran Baydar(Ben Çanakkaleyim) adlı şiirle üçüncü sırada yer aldı. 1725 yaş grubunda Enes Mesutgil şampiyon oldu. Miraç Güler ikinci, Zehra Baş üçüncü oldu.
Dereceye girenler ödüllendirildi
Yarışmada dereceye giren genç şairlerin ödüllerini Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Günay ve Aziziye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz ile jüri üyeleri takdim etti. Erzurum GSİM Müdürü Levent Çakmur, dereceye giren öğrencileri tebrik ederken, jüri üyeleri ile değerlendirme kuruluna teşekkür etti.
Çakmur, jüriyi ödüllendirdi
GSB 11. Sanat ve Kültür yarışmaları kapsamında jüri üyeliği yapan Dr. Öğr. Üyesi Veli Kılıçarslan, Ayşe Özden Keleş ile Zeynep İncesu'yu tebrik eden Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur kendilerine plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.
Erzurum GSİM Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Günay da, şiir yarışmasının büyük ilgi gördüğünü ve oldukça çekişmeli geçtiğini belirterek, "Jürimiz birincileri seçmek için bir hayli zorlandı. Birinci olan öğrencilerimiz bölge birinciliğinde Erzurum’u temsil edecekler. Kendilerine şimdiden başarılar diliyoruz. İl Müdürümüz Levent Çakmur’a da verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Hakkı Akpınar ile Ümran Öztürk, Ahmet Korkmaz ve Muhammet Yakut Değerlendirme kurulunda görev yaptılar.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.