Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AVRUPA ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE İMZASI

        - MİLLİ SPORCUMUZ SÜMEYYE ÖZCAN ŞAMPİYONADA 23 GOLLE GOL KRALİÇESİ OLDU

        MUHAMMET ÖZER

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Litvanya'nın Kaunas Şehrinde 5-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılan Goalball Avrupa Şampiyonasında bayan ve erkek milli takım sporcuları şampiyon oldu.

        Bayan Goalball Milli Takımımız Avrupa Şampiyonasında Grubunda ilk maçında Ukrayna'yı 7-1, ikinci maçında İspanya'yı 11-1, teknik üstünlükle İsrail'i 9-7, Yunanistan´ı 12-2 teknik üstünlükle yenerek grubunu namağlup birinci olarak bitirip çeyrek finalde eşleştikleri İsveç´i 5-0 gibi bir skorla yenerek yarı finale adını yazdırdı.

        Yarı finalde ise Ukrayna ile eşleşen bayan milli takımımız Ukrayna'yı 12-2'lik teknik üstünlükle galip geldi. Final maçında rakibi Rusya ile karşılaşan millilerimiz Rusya'yı 5-0 yenerek, ilk defa Avrupa şampiyonu oldu.

        Daha önce 2014 yılında Findandiya'da yapılan Dünya Şampiyonasında 3. olarak 2016 yılında Brezilya Rio da yapılacak olan olimpiyatlara gitme kotasını alan Bayan Goalball Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olarak bu başarısı tescilledi.

        Bayan Goalball Milli Takımımız 6 sporcu, 1 Antrenör, 1 Kondisyoner ve 1 Tercüman olmak üzere 9 kişiden oluşuyor.

        Milli Sporcularımız Seda Yıldız, Sümeyye Özcan, Gülşah Düzgün, Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Engelliler Spor Kulübünde, Buket Atalay Kahramanmaraş Gençlik Gücü Spor Kulübünde yer alırken, Milli Takımın Antrenörlüğünü Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Spor Kulübü antrenörü Ali Tekçe yürütüyor.

        Şampiyonada Milli Sporcumuz Sümeyye Özcan 23 golle gol kraliçesi oldu.

        Elde edilen başarından dolayı sporcuları kutlayan Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, "Goalball Milli Takımımızın Litvanya´da elde etmiş olduğu bu büyük başarıyı öncelikle federasyon nezdinde tebrik ediyorum.Özellikle de 10 sporcudan 8´inin Kahramanmaraş´ta olması ve 2006´dan beri Kahramanmaraş´ta Görme Engelliler Goalball Milli Takımının da iskeletini oluşturması bakımından ilimiz açısından da gurur verici bir tablo. Tabi esas hedef milli takımlardaki başarıydı. Goalball Milli Takımı son yıllarda bayan milli takımı olarak elde etmiş olduğu başarı olağan üstü bir başarı, bunun yansıması olarak da geçen yıl dünya üçüncüsü, bu yıl Avrupa şampiyonu ve önümüzdeki dönemde de Rio´da yapılacak olimpiyatlarda parolimpik dalında Türkiye´yi temsil eden ve kot alan bir Milli Takım olarak görüyoruz. İnşallah olimpiyat yolunda da önemli başarılar ortaya çıktı. Hedef Rio olimpiyatları diyorum" dedi

        (OZR-Y)

        21.07.2015 12:47:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler