Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇORUM'DA "KLİNİK ECZACILIK HİZMETLERİ" ANLATILDI

        - HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇORUM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ YRD. DOÇ. DR. SİNAN ZEHİR;

        - "MEDYADA İLAÇ KULLANIMI VE GIDA TAKVİYELERİ KONUSUNDA BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

        M. MUTTALİP YALÇIN

        ÇORUM (İHA) - Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından "Klinik Eczacılık Hizmetleri" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, eczacılar ve öğrenciler katıldı.

        Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, medyada özellikle ilaç kullanımı ve gıda takviyeleri konusunda bilgi kirliliği bulunduğunu söyledi.

        Başhekim Zehir, bu durumun vatandaşların reçete edilen ilaçları tedavi bitmeden kullanmayı bırakmasına, yanlış zaman ve şekilde kullanmasına ve bilinçsiz bir şekilde gıda takviyesi almasına sebep olduğuna dikkat çekti.

        Halkın ilaç ve gıda takviyesi kullanımında doğru bilgiye, doğru yer ve zamanda ulaşmasını hedeflediklerini vurgulayan Zehir, "Bu aşamada Türkiye'de henüz yeni yaygınlaşmaya başlayan bir kavram olan klinik eczacılık hizmetleri devreye girmektedir. Bu amaçla Aralık ayı itibariyle hastanemiz eczacılarının hizmet vereceği 'Akılcı İlaç Polikliniğinimizi açacağız. Çorum'da bu alanda bulunan eksikliği gidereceğiz" dedi.

        Başhekim Zehir'in konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Arzu Onay Beşikçi 'Eczacının yeni tanımı, Klinik, Eczacılıkta uzmanlaşmanın eczacılık eğitimi ve pratiğine olası etkileri, Eczacı Fatmagül Bala ise Türkiye'de klinik eczacılık uygulamaları konularında sunum yaptı.

        (MMY-BÖ)

        11.11.2015 17:10:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler