Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇÖMLEKÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE İLGİLİ İDDİALARA CEVAP VERDİ

        TRABZON (İHA) - İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli'nin dün Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili iddialarına Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

        Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Halkı kandırmakla meşgul olan Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabında da aynı şekilde insanları mağdur ederek, projenin uygulanmasının önüne geçmek için büyük gayret sarf etmiş. Ama Çömlekçi halkı ona prim tanımamıştır. Dursun Ali Düzenli bugünde kentsel dönüşümün ruhuna aykırı inşaat emsali talep ederek sağduyulu Çömlekçi halkının kafasını karıştırmak için uğraşmaya devam etmektedir. Mevcut veya üzerindeki yapı yoğunluğunu arttırarak inşa edilecek yapıların ortaya çıkartacağı manzarayı şehirde uygulamak mümkün değildir. Düzenli, kendisinin de inşaat yaptığı ve bugün herkesin Trabzon adına üzüntüyle baktığı Çukurçayır'daki gibi bir yapılaşmanın ortaya çıkmasını kendi rantı için istese de belediye zaten çarpık olan yapılaşmayı şehir dokusuna uygun hale getirmek sorumluluğundadır. Biz bölgenin kentsel dönüşümünde Çömlekçi halkının mağdur olmadan yoğunluğunu düşürüp cazibesini arttırmak için gayret gösterirken Dursun Ali Düzenli buranın yıkıldıktan sonra daha fazla yoğunlukla inşaatlarının yapılmasını yani halkın bir beton mezarlığına gömülmesini istemektedir. Bunun şehircilikle hiçbir ilgisi yoktur. Dursun Ali Düzenli fütursuzca Çukurçayır emsali yapılaşmaların peşindedir. TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan Çömlekçi halkının mağdur olmaması için 1 Etap'da verilen mahkeme fiyatlarının dikkate alınmasıyla birlikte fiyatların yeniden revize edilmesini sağlamıştır. Yapılan itirazlar üzerine bina ölçümlerinin yeniden gözden geçirilmesi, ayrıca fiyat revizesinde yanlışlık varsa bunlarında düzeltilmesi talimatını vermiştir ve bu çalışma halen devam etmektedir. Hal böyle iken imza atan kişi sayısından bahisle sonuçta halkın zararına sebep olabilecek olan bozgunculuğa devam eden Dursun Ali Düzenli nihai kıymetlendirmeleri görünce bu tezviratlarından acaba hicap duyacak mıdır ?" ifadelerini kullandı.

        (BK-ÖS-Y)

        15.04.2016 16:49:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler