Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) tarafından organize edilen "Herkes İçin Yüzme" projesinin 1. etap bölge elemelerinde birinci olan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcuları Zehra Temel ve Poyraz Kaan Kaya, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
        Körfez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, TDT'nin 2026 yılı faaliyet programında yer alan projenin bölge elemeleri Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirildi. Toplumun her kesimini spora teşvik etmek ve Türk devletleri arasında dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışlara, Marmara Bölgesi'ndeki 11 ilden toplam 220 kişi katıldı. Katılımcıların 30 dakika boyunca en fazla mesafeyi yüzmek için mücadele ettiği organizasyonda dayanıklılık ön plana çıktı.
        Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübünün 5 sporcu ve 2 antrenörle katıldığı yarışlarda, 1011 yaş kızlarda Zehra Temel ve 1011 yaş erkeklerde Poyraz Kaan Kaya birinci oldu. Aynı kulüpten 1011 yaş kızlarda Deva Çakır ile 1213 yaş kızlarda Dersu Senem Altundağ ikinci olurken, Sarp Deniz Akar da dereceye girdi.
        Kategorilerinde birinci olan Temel ve Kaya, 2526 Nisan'da Konya'da düzenlenecek Türkiye finallerinde mücadele edecek.
        Konya'daki finallerde birinci olan sporcular, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 8 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek final organizasyonunda Türkiye'yi temsil edecek.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler