Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İngiltere'den bisikletleriyle yola çıkan Alexia Lamoureux ve Owain Paul, yaklaşık 80 bin kilometrelik dünya turu hedefiyle Ordu'ya ulaştı. 6 kıtayı pedal çevirerek geçmeyi planlayan çift, yolculuklarını tamamen macera tutkusu için yaptıklarını belirtti.
        Normal hayatlarında insan kaynakları alanında çalışan Alexia Lamoureux (31) ile kamyon şoförü Owain Paul (31), mesleklerini ve düzenli yaşamlarını geride bırakarak bisikletleriyle dünya turuna çıkma kararı aldı. İngiltere'nin Galler bölgesinden başlayan yolculukta çift, Avrupa'yı geçerek Türkiye'ye giriş yaptı ve Ordu'ya ulaştı.

        Hedefleri 80 bin kilometre bisiklet sürmek
        Toplamda yaklaşık 80 bin kilometrelik bir rotayı kapsayan yolculukta 6 kıtayı geçmeyi hedefleyen ikili, ilk etapta Avustralya'ya ulaşmayı planlıyor. Ardından Yeni Zelanda, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Batı Afrika rotasını takip ederek yeniden İngiltere'ye dönmeyi amaçlıyor.
        Yolculukları boyunca uygun noktalarda kamp kurduklarını ifade eden çift, yanlarında taşıdıkları ekipmanlarla doğayla iç içe bir yaşam sürüyor. Türkiye'yi ve özellikle Ordu'yu çok beğendiklerini dile getiren Lamoureux ve Paul, yeşil ile mavinin buluştuğu Karadeniz rotasında keyifli bir yolculuk gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler