Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yılbaşı çiçeği kokinanın anlamı kendisinden büyük! Kokina çiçeği özelliği, bakımı ve anlamı nedir?
        1

        Yılbaşının vazgeçilmez sembollerinden birisi olan kokina çiçeğinin ana vatanı Güney Avrupa olarak biliniyor. Ayrıca İran ve Akdeniz civarında yetiştiği de görülüyor. Tüm dünyada yılbaşını simgeleyen bu özel çiçeğin kırmızı meyvesine silcan deniyor.

        2

        Aralık ayında yetişen bitki iğne gibi yaprakları ve kırmızı taneleri ile hoş bir görüntü oluşturuyor. Kokina tarih boyunca eski İstanbul Rumları tarafından yeni yıl süslemesi olarak kullanılmış ve günümüze kadar gelmiş.

        3

        KIRMIZI MEYVELERE DİKKAT EDİN

        Ayrıca kokinanın kök ve yapraklarıyla Antakya bölgesinde idrar söktürücü ve taş düşürücü alternatif ilaçlar yapıldığı biliniyor. Ancak bitkinin kırmızı tomurcukları zehirli olabilir, bu nedenle evcil hayvanlarınızdan ve çocuklarınızdan uzak tutmalısınız.

        4

        BEREKET GETİRİYOR

        Bir takım efsaneler ile billinen kokina mutluluk, huzur ve şans getirdiğine inanılır. Bu nedenle yılbaşının en gözde sembollerinden birisi olması şaşırtıcı değil.

        Hatta bir başka rivayete göre bir eve yılbaşında alınan kokina ertesi yıla kadar bozulmadan ve renklerini solmadan aynı şekilde bakılarak duruyorsa, o kişinin yeni bir eve taşınacağı söylenir.

        5

        KOKİNA ÇİÇEĞİ BAKIMI

        Evinizde bulunan kokina çiçeklerini oda sıcaklığında tutmanız gerekir. Daha sıcak veya soğuk ortamlarda çürümeye başlar. Yaz aylarında kokina çiçeğini haftada iki kez, kış aylarında ise bir kez sulamanız yeterlidir.

        6

        Çok fazla su dökmek kökleri çürütebilir, su seviyesini ayarlamaya özen gösterin. Kokina kuşkonmazgiller ailesine aittir. Güneş ışığını sevmez ve gölgede daha rahat büyürler.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ