Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak? ÖSYM 2019 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

        YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu üniversite hayalleri için ÖSYM'nin aldığı ek yerleştirme başvurularının son gününde araştırılıyor. 5 Eylül'de başlayan YKS ek tercihleri 11 Eylül'de yani bugün sona eriyor. Ek tercih işlemini henüz tamamlayamayan adaylar son günde işlemlerini yapıyor. Adayların merak ettiği bir diğer konu ise YKS ek tercih ücretinin ne kadar olduğu ve hangi bankaya yatırılacağı. İşte YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek tercihlerine dair detaylar...

        YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

        ÖSYM, YKS ek tercih ücretini 20 lira olarak belirledi. Ek yerleştirme ücreti, 12 Eylül 2019 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacak.

        REKLAM
        YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

        EK TERCİH ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

        Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.

        Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

        Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

        ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        REKLAM

        Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

        * Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaylardan yerleştirme ücreti (20,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılır, yerleştirme işlemine alınmaz. Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde yapılır.

        Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilir.

        YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM, tarafından henüz YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detaylar paylaşılmadı. Ancak ÖSYM'nin YKS ek tercih kılavuzunda, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapıalcağı aktarılıyor. Bu durumda YKS ek tercih sonuçlarının 20 Eylül'e kadar adaylara duyurulması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ