Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS soruları ve cevapları çözümü 2022 PDF: ÖSYM üniversite sınavı (TYT, YDT, AYT) YKS soruları ve cevap anahtarı kitapçığı yayınlandı! YDT, AYT, TYT soru ve çözümleri
        1

        YKS soruları ve cevapları açıklandı! 18 Haziran'da başlayan YKS maratonu, 19 Haziran itibarı ile sona erdi. Adaylar ilk gün oturumunda Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci gün ilk oturumunda ise önce Alan Yeterlilik Testi (AYT) soruları; daha sonra Yabancı Dil Testi (YDT) karşısında ter döktü. Sınavın ardından 2022 YKS soruları ve cevapları kitapçığı da en çok merak edilenler arasında yerini aldı.

        YKS SORULARI VE CEVAPLARI 2022 (TYT, AYT, YDT)

        Öğrenciler, TYT ve AYT oturumlarında Türkçe, Matematik, Geometri, Edebiyat, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi birçok dersten sorulara yanıt verdi. YDT'de ise İngilizce, Almanca, Arapça gibi yabancı dil sorularını cevapladı. ÖSYM, adayları daha fazla bekletmeyerek 2022 YKS soruları ve cevapları PDF kitapçığını erişime açtı.

        İşte, 2022 üniversite sınavı YDT, AYT ve TYT soruları - cevapları

        2

        YKS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINANDI!

        YKS sorularının ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı.

        Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Cevap Anahtarı

        Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Cevap Anahtarları

        4

        YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ