Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öğrencilerden YKS sonrası soru yorumları 2022: YKS soruları nasıldı, bu yıl zor muydu kolay mıydı? Twitter'dan YKS sınav yorumları paylaşılıyor
        1

        Milyonlarca üniversite adayı için kritik hafta sona erdi! Üniversite sınavının ilk oturumu TYT, dün yapıldı. Milyonlarca aday, TYT soruları karşısında ter dökerken velileri de onlar için dualar etti. Adaylar, ikinci gün oturumunda önce AYT soruları karşısında çaba sarf etti. Daha sonra ise YDT oturumu yapıldı. YKS soruları nasıldı konusuyla ilgili araştırmalar da hız kazandı. Sınava katılım gösteren öğrenciler, YKS yorumları ile diğer adayların da sorular başta olmak üzere sınava dair düşüncelerini öğrenebiliyor. Peki, bu sene YKS soruları nasıldı? YKS AYT soruları zor muydu kolay mıydı? İşte, öğrencilerden üniversite sınavı YKS yorumları...

        2

        Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Sınav 165 dakika sürdü. 2022-YKS kapsamında TYT'de adaylara, soruları yanıtlamaları için geçen yıllara göre 30 dakika ek süre verildi.

        TYT adaylarının Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere 120 soru için 165 dakika süreleri oldu.

        Pazar günü ise 2'nci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.00´da; 3'üncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 15.30´da yapıldı. Sınavın başlama saatinden sonra gelenler içeriye alınmadı.

        YKS İLE İLGİLİ EN ÇOK MERAK EDİLENLER

        AYT SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

        TYT SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

        ÖĞRENCİLERDEN YKS YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        AYT SORU YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? - TIKLAYINIZ

        YKS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        AYT SORULARI NASILDI?

        AYT'de adaylara 160 soruyu cevaplamaları için 180 dakika verildi. Sınav saat 13.15'te sona erdi.

        İşte, sınavın ardından öğrencilerin AYT yorumları...

        73
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ