YÖK Başkanı Özvar: Müfredatta sadeleşme döneminin başlaması gerekiyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite müfredatlarında sadeleşme dönemine girildiğini açıkladı. Özvar, öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayan derslerin sistemden çıkarılacağını belirterek, "Artık daha fazla uygulamaya ve proje üretimine yönlendiren derslere ağırlık vereceğiz" mesajını verdi
ABONE OLYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "YÖK olarak hazırlamış olduğumuz plan ve proje dahilinde artık programların, bölümlerin derslerinde sadeleştirmelerin başlaması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Çok sayıda, öğrenciye bir şey kazandırmayan derslerin yerine daha sadeleştirilmiş, öğrenciyi daha proje yapmaya, daha fazla uygulamaya iten derslere yönelmelerini bekliyoruz." dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Özvar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Rektörlük binası Senato Odası'nda bilim adamlarıyla bir araya gelen Özvar, "Senato Toplantısı"na katıldı.
Üniversite yerleşkesi girişinden Anıtlar bölgesine kadar düzenlenen kortej yürüyüşüne öğretim üyeleri ve öğrencilerle katılan Özvar, burada üniversiteden mezun olduktan sonra öğretim hayatına devam eden eğitimcilerin oluşturduğu "Atatürk Üniversitesi Mensupları Bar Ekibi" gösterisini izledi, bilim kitabesine taş işledi.
Özvar, 15 Temmuz Milli İrade Salonu'ndaki "Atatürk Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Programı"nda yaptığı konuşmada ise üniversitenin elde ettiği başarılardan bahsetti.