Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 17 yaşındaki Sedanur, 17 gündür kayıp

        Merkez Palandöken ilçesi Yenişehir Semti'nde oturan Zeynep (42)- Memduh Çelik (49) çiftinin 4 çocuğundan biri olan Sedanur, 10 Haziran günü kursa gitmek için evden çıktı. Akşam eve dönmeyen açık lise öğrencisi Sedanur'un ailesi, kendi imkanları ile kızlarını aradı, ancak bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, polise başvurdu.

        Sedanur'un gözü yaşlı annesi Zeynep Çelik, kızını gören ya da yerini bilenlerin en yakın karakola müracaat etmesini istedi. DHA'nın haberine göre, kızı Sedanur'un her gün saat 08.00'de resim kursuna gittiğini ifade eden anne Zeynep Çelik, "Ramazan ayıydı. Bizler uyuyorduk. Sedanur kursa gitmek için evden çıkmış. Bir daha kendisinden haber alamadık. Gitmediğim, yardım istemediğim kimse kalmadı, ama kızıma ulaşamadık. Hayatından endişe ediyorum. Kaçtı mı, kaçırıldı mı, onu da bilmiyoruz. Bu acıya yüreğimiz dayanmıyor. Allah kimseyi evladı ile sınamasın. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan kızımın bulunması için yardım bekliyorum" dedi.

        REKLAM

        10 BİN KM YOL YAPTILAR

        Kızının kaybolmasından sonra hastalığa yakalandığını söyelen anne Zeynep Çelik, "Kızım aklıma gelip üzüldüğümde bayılmalar başladı. Sinir sistemim altüst oldu. 22 yaşında bir oğlum var. Sedanur ve Edanur ikiz kızlarım. En küçük kızım Elanur da 8 yaşında. Kızım Sedanur'un yerini bilen veya onu gören varsa insanlık adına en yakın karakola bildirsin" dedi.

        Hakkı, Hasan ve Hüseyin Bayrak kardeşler de aralıksız yeğenleri Sedanur'u arıyor. Bayrak kardeşler, gelen her ihbarı değerlendirdiklerini, bugüne kadar 10 bin kilometreye yakın yol yaptıklarını söyledi.

        Yeğeninin hayatından endişe ettiklerini söyleyen Hüseyin Bayrak, "10 Haziran'dan sonra hayatımız kâbus oldu. Sosyal medyadan yeğenimin fotoğraflarını paylaştık. Gelen en küçük bir ihbarı değerlendirmek istedik ve bugüne kadar yaklaşık 10 bin kilometre yol yaptık. Ama en küçük bir ipucu bulamadık. Emniyet güçleri bizlere sadece yeğenimizin herhangi yolculuk sırasında kimlik kontrolüne takılır ya da cep telefonunu açtığı zaman sinyal alındığında yardım edebileceğini söylüyor. Bu şekilde ona ulaşmak imkânsız gibi görünüyor. Çünkü ben kendisini bulmak için kilometrelerce yol yaptım bana kimse kimlik sormadı" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ