Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 2 Ağustos korona tablosu 2021 açıklandı! Son dakika corona vaka sayısı kaç?

        2 Ağustos korona vaka sayısının açıklandı. Sağlık Bakanlığı her gün güncel koronavirüs tablosuna dair resmi rakamları paylaşıyor. En güncel koronavirüs tablosuna göre; Türkiyede son 24 saatte 270 bin 426 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 898 kişinin testi pozitif çıktı, 91 kişi hayatını kaybetti. İşte en güncel koronavirüs tablosu ve haberleri...

        2 AĞUSTOS KORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI

        1 AĞUSTOS KORONAVİRÜS TABLOSU

        TÜRKİYE'DEN KORONAVİRÜS HABERLERİ

        REKLAM

        Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

        Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 259 bin 196 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 332 kişinin testi pozitif çıktı, 79 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 107 oldu.

        En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir oldu. En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır olarak sıralandı.

        Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Koca, "Vaka sayıları hafta sonuna rağmen 20 bin sınırının üzerinde. Bunu tersine çevirmek mümkün. Tedbirlere uyar ve aşı ile bağışıklık kazanırsak durum lehimize dönecek." ifadelerini kullandı.

        Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19 aşısı olmayı erteleyen vatandaşlara uyarıda bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ