Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para SON DAKİKA! Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş kripto para açıklaması! - Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye kripto para konusunda 2 hafta içerisinde yasal düzenleme yapacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TRT Haber, CNN Türk, A Haber ortak canlı yayınında soruları yanıtladı. Kavcıoğlu, kripto para konusunda 2 hafta içerisinde yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

        Merkez Bankası'nın 30 Nisan'da yürürlüğe girecek yönetmelikle ödemeleri yasaklamadığını, ödeme kuruluşlarının aracılık etmesini yasakladığını vurgulayan Kavcıoğlu, yeni düzenlemenin yolda olduğunu kaydetti.

         Dünyada açıklayan yok!
        Dünyada açıklayan yok! Haberi Görüntüle

        'ÇIKAN PARA BÜYÜK VE RAHATSIZ EDİCİ'

        Kavcıoğlu ''Kriptoyla çıkan para büyük ve rahatsız edici. Dışarıya müthiş bir para trafiği var. Şu an bizi çok rahatsız eden bir para trafiği var. Giden paranın nereye, kime gittiğini bilmiyorsunuz. Çin yasakladı, Hindistan yasakladı. Çin'de bu mümkün. Siz sadece yasaklayarak bu işi halletme şansınız yoktur. Biz 1-2 hafta içerisinde bir noktaya getireceğiz düzenlemeyi. Avrupa ve ABD’ye giden bir kripto akışı var. SPK, BDDK, Bakanlık kendi düzenlemelerini yapıyor. 2 haftaya kadar sisteme düzenleme gelecek'' dedi.

        Daha geniş bir düzenleme üzerinde çalışıldığını aktaran Kavcıoğlu '' Bir kere tanımı yok. Bu bir varlık mı, mal mı, nerede saklayacaksınız? Bunların hepsi çok muğlak. Bunlarla ilgili düzenlemeler yapılırken, sıkıntılı durumlar var. 2 hafta içerisinde düzenlemeler sanırım bir noktaya gelecek'' diye konuştu.

        TCMB, 16 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan kripto para ve varlıkların ödemelerde kullanılamayacağına ilişkin düzenlemeye dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kripto varlıkların herhangi bir düzenleme ve denetim mekanizmasına tabi olmaması, merkezi bir muhatabın bulunmaması, piyasa değerlerinin aşırı oynaklık göstermesi, anonim yapıları nedeniyle yasadışı faaliyetlerde kullanılabilmesi, cüzdanların çalınabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi, işlemlerin geri dönülemez nitelikte olması ve ödemelerde kullanılmasının telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekildi.

        REKLAM
         Ve bitti! Vebitcoin faaliyetlerini durdurdu
        Ve bitti! Vebitcoin faaliyetlerini durdurdu Haberi Görüntüle

        Son iki günde yerli kripto para borsası Thodex'in ardından Vebitcoin de faaliyetlerini durdurma kararı aldığını duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ