Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis 2017 yılının spor olayları - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM olarak 2017 yılının unutulmaz olaylarını derledik...

        2

        DUAYEN BAŞKAN İLHAN CAVCAV'I KAYBETTİK
        Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 81 yaşında vefat etti. Cavcav, 20 Ocak 2017'de dengesini kaybederek düşmüş, kolunu ve kafasını çarpmıştı. Ankara'daki Güven Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınan duayen başkan, makinaya bağlı olarak yaşatılıyordu. 22 Ocak günü durumu ağırlaşan Cavcav'ın kalbinin durduğu ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        3

        ARDA TURAN ALL-STAR'DA BASKETBOL OYNADI
        Basketbol Süper Ligi'nin yıldız isimlerinin, "Parkenin sihirbazları Türkiye için omuz omuza" sloganıyla karşı karşıya geldiği All-Star 2017 organizasyonu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapıldı. All-Star maçında Asya Karması, Avrupa Karması'nı 140-135 yendi. Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Avrupa Karması'nda bir süre forma giydi.

        4

        HAKAN ÇALHANOĞLU'NA 4 AY CEZA!
        Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'na verilen 4 ay futboldan men cezasını onadı. Trabzonspor, Hakan'ın özel bir protokole imza atarak Trabzonspor'da bordo-mavili kulüpte oynayacağını beyan etmesine ve 100 bin avro almasına rağmen, şartları yerine getirmediğini ve Alman ekibi Karlsruher ile anlaştığını iddia ederek 2013 yılında FIFA'ya başvurmuştu.

        5

        FIFA'nın verdiği 4 aylık cezaya her iki taraf da itiraz ederken, CAS, sürece son noktayı koydu ve cezayı onadı. CAS, futbolcunun 4 ay men cezasını onadı ve Trabzonspor'a 100 bin avro ödemesine karar verdi. Şu anda Milan formasını giyen Hakan Çalhanoğlu, 2014'te Hamburg'dan 14,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Bayer Leverkusen'e transfer olmuştu.

        6

        GALATASARAY'DA FETÖ/PDY İHRAÇLARI
        Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun yaptığı olağanüstü toplantıda, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği açıklandı. Sarı-kırmızılı kulübün 26 Mart 2017'de gerçekleştirilen olağan mali genel kurulunda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün kulüp üyeliğinden ihraç edilmemesi sonrasında, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, olağanüstü olarak Türk Telekom Stadı'nda bir araya geldi.

        7

        Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında, Galatasaray Kulübünün resmi internet sitesinden yapılan kısa açıklamada, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verildiği belirtildi.

        8

        BARCELONA'DAN TARİHİ DÖNÜŞ!
        Barcelona, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 4-0 yenildiği mücadelenin rövanşında Fransa'nın Paris Saint-Germain takımını 6-1 yendi ve bir üst tura yükselerek tarih yazdı. Bu sonuçla Barcelona, Şampiyonlar Ligi tarihinde 4 farkla geriden gelerek tur atlayan ilk takım olarak tarihe geçti.

        9

        AZİZ YILDIRIM'DAN RAKİP BAŞKANA TOKAT
        Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe takımları arasında oynanan Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçı öncesi protokol tribününde kavga çıktı. Caferağa Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin başlamasına kısa bir süre kala Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraberindeki yöneticiler Salih Ozan Balaban ve Ali Cenk Başak'la salona geldi. Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticisi, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'ün, misafir takım yöneticilerini karşılaması esnasında protokol tribününde karışıklık yaşandı.

        10

        Aziz Yıldırım'ın Işık Eyigüngör'e tokat atmasının ardından iki kulüp yöneticilerinin birbirlerine tekme ve yumruk savurdukları gözlendi. Spor Genel Müdürlüğü, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e tokat atmasıyla ilgili müfettiş görevlendirerek, konuyu incelemeye aldı. Aziz Yıldırım, 26 Mayıs 2017'de konuya ilişkin olarak "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

        11

        HAPİS İSTEMİ
        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe maçından önce çıkan olaylarda Işık Eyigüngör'e fiili müdahalede bulunduğu olaya ilişkin yürütülen soruşturmayı 25 Ekim'de tamamladı.

        12

        MİLLİ TAKIM'DA PRİM TARTIŞMALARI
        Türkiye A Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'na son maçta İzlanda'ya karşı alınan galibiyetle katılmaya hak kazandı. Turnuva öncesinde Antalya'da kampa giren ay-yıldızlılar, Euro 2016'da Hırvatistan, İspanya ve Çekya ile aynı grupta yer aldı. İlk iki maçında yenilen Milliler, son maçında Çekya'yı mağlup etti ve turnuvayı 3 puanla kapattı.

        13

        Ay-yıldızlıların 2016'da turnuvaya giderken gösterdiği performansın ardından turnuvada alınan bu sonuç, kamuoyu tarafından eleştirildi. O günlerde takımda prim kavgasının çıktığı ve turnuvadaki başarısızlığa bunun neden olduğu öne sürüldü.

        14

        Turnuvaya katılınması karşılığında ödenmesi kararlaştırılan bu primlerin ödenmesinin uzun sürdüğü iddia edilirken kaptan Arda Turan'ın, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi Cengiz Zülfikaroğlu'nu arayarak primleri sorduğu da öne sürüldü. 13 Haziran 2016'da haberleştirilen bu haber üzerine birçok tartışma yaşandı.

        15

        KADRO DIŞILAR GELDİ!

        Dönemim Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016'da yer alan bazı önemli isimleri Rusya ve Hırvatistan ile oynanan maçların kadrosuna çağırmadı. Milli takım kaptanı Barcelonalı Arda Turan başta olmak üzere, EURO 2016'da yer alan Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin ve Burak Yılmaz, aday kadroya çağrılmadı.

        16

        ÇAĞRILMAYANLAR YENİDEN KADROYA DÖNDÜ
        A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 12 Kasım Cumartesi günü yaptığı maçın aday kadrosunda Barcelona'dan Arda Turan, Galatasaray'dan Selçuk İnan, Beşiktaş'tan Gökhan Gönül ve o dönem Beijing Guoan forması giyen Burak Yılmaz davet edildi. Bu yıldızlar, Fatih Terim tarafından 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan (EURO 2016) sonra ilk kez milli takıma çağırıldı.

        17

        FATİH TERİM'DEN "GÖNLÜME ALMADIM" AÇIKLAMASI
        Fatih Terim, Milli Takım'a uzun süre sonra çağırdığı oyuncularla ilgili olarak açıklama yaptı. Terim, "2016da birtakım şeyler yaşandı. Bu sadece prim değildi. Orada antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi, bir sürü şey oldu." ifadelerini kullanırken şunları söyledi:

        18

        "İçime sinmeyeni yapmam ama bazen ben de içime sinmese de kendi çocuklarıma bir hak veriyorum. Milli takım, herkesin takımı. Gerekli cezalar alındı diye herkes affedilsin dedi. Ben de böyle yaptım ama bu notu da düşmek istedim. Gönlümün kırık olduğunu ifade etmeyeyim mi? İnsan sevdiği kişilerden beklemediği hareketler görür ise kırılır. Ben de bunu anlatmak istedim. Her kamp bir şey oluyor. Bu arkadaşlarımız oynamadılar aldık, kilolarıyla ve problemleriyle aldık. Benim onlara karşı yanlış düşünmem imkanı olabilir mi? Ben de insanım, tabii ki kırılır. Almadım bir dert eleştirildim, aldım yine ben eleştirildim."

        19

        ARDA'DAN GAZETECİ BİLAL MEŞE'YE SALDIRI
        Milli Takım kaptanı Arda Turan, Makedonya ile oynanan özel maç sonrasında İtalya'nın Trieste kentine giderken A Milli Futbol Takımı'nın uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye sözlü ve fiziksel olarak saldırı gerçekleştirdi. Tecrübeli futbolcu olaydan bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında Milli Takım kariyerini noktaladığını açıkladı.

        20

        FATİH TERİM VE SELAHATTİN AYDOĞDU KAVGASI
        Dönemin Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 15 Temmuz 2017'de Selahattin Aydoğdu'ya ait bir restoranına gitti. İddialara göre taraflar arasında fiziksel sürtüşme yaşandı. Aynı zamanda Adana Demirspor kulübünün eski başkanı da olan Selahattin Aydoğdu, olayın sonrasında "Fatih Terim'i gördüğüm yerde döveceğim" açıklaması yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı ve serbest bırakıldı.

        21

        FATİH TERİM'DEN "YİNE OLSA YİNE YAPARIM" AÇIKLAMASI
        Fatih Terim, 19 Temmuz günü olayla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Terim, İzmir Alaçatı'da yaşadığı olayla ilgili "Edepsiz bir teklif aldım. Ben de bu edepsiz teklife icabet ettim. Gereğini yaptım, işim bitince, konu bitince de oradan ayrıldım. Yine olsa yine yaparım. Bütün mevzu budur." dedi.

        22

        TERİM'İN GÖREVİNE SON VERİLDİ
        Türkiye Futbol Federasyonu, 26 Temmuz 2017'de bir açıklama yaparak Fatih Terim'in TFF yönetimi ile görüştüğünü ve görevinden ayrıldığını duyurdu. TFF'nin açıklamalarında "Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz." ifadeleri yer aldı.

        23

        LUCESCU 13 YIL SONRA TÜRKİYE'DE
        Türkiye Futbol Federasyonu, 2 Ağustos 2017'de Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü için Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu ile 2+1 yıllık resmi sözleşme imzaladı. TFF'den yapılan açıklamada, "TFF Yönetim Kurulumuz, A Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü görevi için Sayın Mircea Lucescu ile 2+1 yıllığına anlaşmış olup imza töreni 4 Ağustos 2017 Cuma günü saat 14.30'da Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacaktır. Türk futboluna hayırlı olmasını dileriz." denildi.

        24

        YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ, AVRUPA ŞAMPİYONU!
        FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinde 73-69 kazandığı ilk maçın rövanşında Bellona AGÜ'yü 63-58 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, şampiyon oldu.

        25

        BEŞİKTAŞ-LYON MAÇINDA OLAYLAR YAŞANDI!
        UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile Beşiktaş arasındaki ilk karşılaşma, yaşanan olaylar nedeniyle 45 dakika gecikmeyle başladı. Gün içinde stat çevresinde yaşanan olaylar, maç öncesinde tribünlere yansıdı.

        26

        Beşiktaşlıların bulunduğu kale arkasındaki üst tribünden kendilerine yabancı madde atıldığı gerekçesiyle çok sayıda Olympique Lyonlu taraftar, saha içine girdi. Anonslarla taraftarların sakin olması yönünde uyarılar yapılırken, her iki takım oyuncuları soyunma odasına gitti. UEFA yetkililerin, kulüp temsilcileriyle yaptığı görüşmeler sonrası maçın oynanmasına karar verildi.

        27

        Futbolcular, 35 dakikalık bekleyişin ardından sahaya çıktı. Her iki ekip oyuncuları ve teknik direktörleri, alışılmışın dışında saha ortasında daire yaparak seremoniyi gerçekleştirdi. Oyuncular, kısa süreli ısınma çalışmasının ardından karşılaşmaya başladı. Mücadele, yaşanan olaylar nedeniyle 45 dakika gecikmeyle oynandı.

        28

        BEŞİKTAŞ'A CEZA
        UEFA Disiplin Kurulu, Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Olympique Lyon arasında, 13 Nisan'da Lyon Stadı'nda oynanan çeyrek final ilk maçında yaşanan olaylar nedeniyle, her iki kulübe, benzer olayların 2 yıl içinde tekrar yaşanması durumunda, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verileceğini açıkladı.

        29

        FENERBAHÇE POTADA AVRUPA ŞAMPİYONU!
        Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 80-64 yenerek 2016-2017 sezonu şampiyonu oldu ve Türkiye'ye 7. Avrupa kupasını getirdi. Erkeklerde bu seviyede ilk kupasını elde eden Türkiye'ye daha önce Anadolu Efes 1996'da Koraç Kupası'nı, Beşiktaş 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası'nı ve Galatasaray Odeabank ise geçen yıl ULEB Avrupa Kupası'nı kazandırdı.

        30

        GÜREŞTE TARİHİ YIL!
        Türkiye, 2-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamlayarak, şampiyona tarihinde 1949'dan sonraki en büyük başarısını elde etti. Türkiye, takım halinde serbest stilde 3. olurken, grekoromende 4'üncü, kadınlarda ise 8. sırada yer aldı. Şampiyonada 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Serbest Milli Takımı da 24 yıl sonra en iyi derecesini elde etti. Geçen yıl Türkiye'ye kadınlar güreşte, ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandıran Yasemin Adar, üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu olarak bir ilki daha başardı.

        31

        BEŞİKTAŞ, 3. YILDIZI TAKTI!
        Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor'u 4-0 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 1959'da başlayan Süper Lig'de 12 şampiyonluğu bulunan siyah-beyazlı takımın, bu tarihten önce başlayan ligde aldığı 2 şampiyonluğunun, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu kararıyla lig şampiyonluğuna eklenmesiyle, kupa sayısı 14 olarak tescillendi. Beşiktaş, böylece 15. şampiyonluğuna ulaştı ve formasına 3. yıldızı takma hakkı elde etti.

        32

        KONYASPOR, ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NI KAZANDI
        Atiker Konyaspor, 55.'si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir ile yaptığı, normal süresi ve uzatma dakikası 0-0 biten maçı penaltı atışları sonunda 4-1 mağlup ederek 55. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Konya temsilcisi, Türkiye Kupasını ilk kez müzesine götürdü.

        33

        REAL MADRID TARİHE GEÇTİ
        UEFA Şampiyonlar Ligi 2016-2017 sezonu finalinde İtalyan ekibi Juventus'u 4-1 mağlup eden Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste şampiyonluğa ulaşan ilk takım olarak tarihe geçti. Şampiyonlar Ligi'nde 2015-16 sezonunda final maçında Atletico Madrid'i yenerek mutlu sona ulaşan Real Madrid, bu sezonda Juventus'u mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

        34

        Ayrıca Real Madrid'in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, Şampiyonlar Ligi'nde kupayı üst üste kazanan ilk teknik direktör unvanını aldı. Öte yandan Real Madrid'in Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 5. kez gol kralı oldu.

        35

        UEFA AVRUPA LİGİ MANCHESTER UNITED'IN!
        UEFA Avrupa Ligi finalinde Hollanda'nın Ajax takımını 2-0 yenen İngiliz kulübü Manchester United, tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk şampiyonluğunu elde etti. İngiliz ekibi böylece Ajax, Bayern Münih, Juventus ve Chelsea'den sonra UEFA'nın 3 büyük kulüp organizasyonunda (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası) da zafer yaşayan 5. takım oldu.

        36

        NEYMAR, TARİHİN EN PAHALI FUTBOLCUSU OLDU
        Barcelona'dan 222 milyon Euro karşılığında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain'e transfer olan Brezilyalı Neymar, tarihin en pahalı futbolcusu oldu. 25 yaşındaki Neymar böylece, Manchester United'ın 2016 yazında 105 milyon Euro'ya Juventus'tan transfer ettiği Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba'nın açık ara önünde "futbol tarihinin en pahalı transferleri" listesinin zirvesine oturdu.

        37

        TÜRKİYE TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
        İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen 23. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde, Türkiye Erkek Milli Takımı, Büyük Britanya'yı 76-69 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada ilk şampiyonluğunu elde eden milliler, daha önce finale çıktığı 3 karşılaşmada da rakiplerine yenilerek ikinci olmuştu. Ay-yıldızlılar, 2013 ve 2015'te Büyük Britanya ve 2009'da İtalya karşısında finalde kaybetmişti.

        38

        AMPUTE MİLLİ TAKIMI, AVRUPA ŞAMPİYONU!
        Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı, İngiltere'yi Vodafone Park'ta oynanan final maçında 2-1 yenerek şampiyon oldu. Milliler, bu başarıyla dünyanın gündemine oturdu. Başta ESPN, Bleacher Report olmak üzere dünyanın önde gelen medya organları ay-yıldızlıların zaferini manşetine taşıdı.

        39

        RAMİL GULİYEV TARİH YAZDI!
        İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 6. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporculardan Ramil Guliyev, erkekler 200 metrede dünya şampiyonu oldu. Guliyev, 20.09'luk derecesiyle Türkiye'ye erkekler 200 metrede ilk altın madalyasını kazandırarak tarihe geçti.

        40

        OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ASLI ÇAKIR'A ÖMÜR BOYU MEN
        Milli atlet Aslı Çakır, doping nedeniyle Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu tarafından ömür boyu pistlerden men edildi. 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak tarih yazan Aslı, 3. kez dopingden ceza alarak, bu kez, Türk atletizm tarihinde adı dopingle en çok anılan sporcu olarak tarihe geçti.

        41

        Londra Olimpiyatları'nın ardından biyolojik pasaportundaki anormal veriler nedeniyle, (ilki 2004 Dünya Şampiyonası'nda olmak üzere) ikinci kez doping yapmaktan 8 yıl pistlerden men edilen, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) verdiği özel bilgiler sayesinde cezası 4 yıla indirilen ve bu sayede şubat ayında pistlere dönen milli atlet, koştuğu ilk yarışta verdiği numunesi pozitif çıkınca, ömür boyu men cezası aldı.

        42

        NEVRİYE YILMAZ'A BÜYÜK ONUR!
        Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Nevriye Yılmaz, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi tarihinin en iyi oyuncusu seçildi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Türk basketbolunun efsane oyuncularından, kadın basketbolu tarihimizin tek FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğunun baş aktörlerinden, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Nevriye Yılmaz, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde iz bırakmış 32 basketbolcu arasında yapılan yarışma sonucu, tarihin en iyisi seçildi." denildi.

        43

        GIANLUIGI BUFFON'DAN MİLLİ VEDA
        İtalya Milli Takımı'nın kalecisi Gianluigi Buffon, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu rövanşında İsveç ile 0-0 berabere biten maçın ardından milli takımı bıraktığını duyurdu. İtalya'nın kalesini 1997 yılından bu yana koruyan ve 2006 Dünya Kupası'nı kazanan kadroda da yer alan Buffon, 20 yılda milli takım formasıyla 175 maçta forma giydi.

        44

        ALTIN TOP, 5. KEZ RONALDO'NUN
        France Football Dergisi tarafından düzenlenen organizasyonda, Portekizli Cristiano Ronaldo yılın en iyi erkek futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nün sahibi oldu. 2008, 2013, 2014 ve 2016 yıllarının ardından 5. kez ödüle layık görülen 32 yaşındaki Ronaldo, daha önce 5 defa bu ödülü kazanan Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'yi yakaladı. Ronaldo, 2017 yılında İspanyol ekibi Real Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, La Liga ve İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

        45

        CEP HERKÜLÜ'NE VEDA ETTİK
        Karaciğer nakli olan Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 18 Kasım'da 50 yaşında hayatını kaybetti. Kariyerinde 3 olimpiyat, 7 dünya ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan Süleymanoğlu, 46 kez dünya rekoru kırdı. "Cep Herkülü" lakabıyla anılan efsanevi sporcu, ayrıca 1984 yılında henüz 16 yaşındayken, silkme kategorisinde vücut ağırlığının 3 katını kaldıran ikinci halterci olarak tarihe geçti. Süleymanoğlu, 1984, 1985 ve 1986 yıllarında ise dünyada "yılın haltercisi" seçildi.

        46

        GALATASARAY'DAN 11 YABANCILI REKOR
        Galatasaray, Süper Lig'in 8. haftasında Atiker Konyaspor ile deplasmanda oynadığı maça 11 yabancı futbolcuyla çıkarak, Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Dönemin teknik direktörü teknik direktörü Igor Tudor, Atiker Konyaspor maçında ilk 11'in tamamını yabancı futbolculardan kurdu. Böylelikle 1959 yılında başlayan Türkiye 1. Ligi'nde ilk defa bir takım, maça 11 yabancı futbolcu ile çıktı.

        47

        Galatasaray sahada Fernando Muslera (Uruguay), Mariano Ferreira Filho (Brezilya), Maicon Roque (Brezilya), Jason Denayer (Belçika), Iasmin Latovlevici (Romanya), Fernando Reges (Brezilya), Badou Ndiaye (Senegal), Garry Rodrigues (Yeşil Burun Adaları), Younes Belhanda (Fas), Sofiane Feghouli (Cezayir) ve Bafetimbi Gomis (Fransa) 11'iyle yer aldı.

        48

        MANCHESTER CITY'DEN REKOR ÜSTÜNE REKOR!
        İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetiminde 17 maçta 52 gol atarak rekor kıran Manchester City, Premier Lig tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı. Altı futbolcunun transferi için 230 milyon sterlin harcayarak sezona güçlü bir kadro ile başlayan Manchester City, çeyrek asrı geride bırakan Premier Lig'in 11 haftalık periyodunda tüm kulvarlarda rakip fileleri 52 kez havalandıran ilk takım oldu.

        49

        Manchester City, 13. haftada ise konuk olduğu Huddersfield Town'u 2-1 yenerek galibiyet serisini 11 maça çıkardı. Bu sonuçla Manchester ekibi, 1992'den bu yana oynanan Premier Lig döneminde 13 haftada 37 puana ulaşan ilk takım olarak kayıtlara geçti. City daha 16. haftada oynanan Manchester derbisini 2-1 kazanarak Arsenal'a ait İngiltere'nin en üst düzey ligindeki 14 maçlık galibiyet serisi rekoruna ortak oldu. Bu sonuçla Manchester United'ın sahasındaki 40 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi. Pep Guardiola, Tottenham'ı 4-1 yendiği maçla birlikte Manchester City'nin İngiltere'nin en üst düzey ligindeki rekor galibiyet serisini 16 maça çıkardı!

        50

        ÖSTERSUNDS VE VARDAR FACİALARI!
        Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında İsveç ekibi Östersunds'la 1-1 berabere kalarak kupadan elendi. Östersunds'a elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Galatasaray, Avrupa kupalarında ilk kez bu kadar erken bir turda rakibine diş geçiremedi.

        51

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının yenik duruma düşmesinin ardından yönetim ve dönemin teknik direktörü Igor Tudor aleyhine tezahüratlar yaparak tepkilerini gösterdi.

        52

        Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Makedon temsilcisi Vardar'a 2-1 yenilerek Avrupa kupalarına erken veda etti. Sarı-lacivertliler bu sonuçla Avrupa kupalarında 7 yıl sonra ağustos ayında elendi. Fenerbahçe ayrıca "Kupa 2"de tarihinde ikinci kez ön eleme turunda elendi.

        53

        Öte yandan Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında iç sahadaki 11 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunu istifaya çağırdı.

        54

        DÜNYA KUPASI'NA GİDEMEDİK!
        2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçında konuk ettiği İzlanda'ya 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, Rusya'da yapılacak finallere katılma şansını kaybetti. Ay-yıldızlılar, grupta iddiasını sürdürmek için mutlak kazanması gereken karşılaşmada sahadan 3-0 mağlup ayrılarak 14 puanda kaldı ve son maçlar öncesinde 4. sıraya geriledi.

        55

        USAIN BOLT'TAN BURUK VEDA
        İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede bronz madalya kazanan rekortmen atlet Usain Bolt, organizasyon sonrası emekli oldu. Bayrak yarışında son 100 metreyi koşan efsanevi atlet, sakatlanarak yarışı bıraktı. Jamaikalı, Olimpiyat Oyunları tarihinde erkekler 100 metrede 3 kez birinciliğe ulaşan tek sporcu konumunda.

        56

        Bolt Pekin 2008, Londra 2012 ve Rio 2016'da olmak üzere olimpiyatlardaki 100 metre yarışlarında 3 altın madalya kazandı. Bolt, yarıştığı Dünya Şampiyonaları'nda şu ana kadar 11 altın, 2 gümüş ve bir bronz olmak üzere 14 madalyayı boynuna taktı.

        57

        Şampiyonaya ilk kez katıldığı Osaka 2007'de 200 ve 4x100 metre yarışlarında gümüş madalya elde eden Bolt, Berlin 2009, Moskova 2013 ve Pekin 2015'te 100, 200 ve 4x100 metrede altın madalyaya ulaştı.