Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 25 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı! Son dakika: 25 Eylül korona vaka sayısı kaç? İşte güncel rakamlar

        Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosunu her akşam "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıyor. Güncel koronavirüs tablosuna göre Türkiye'de koronavirüs pozitif vaka sayısı 26 bine geriledi. İşte merak edilenler...

        25 EYLÜL GÜNCEL KORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI!

        25 Eylül Cumartesi günü Türkiye koronavirüs verilerinin yer aldığı güncel koronavirüs tablosu açıklandı.

        TÜRKİYE KORONAVİRÜS HABERLERİNDE SON DURUM

        24 Eylül tarihi itibariyle Türkiye'de son 24 saatte 342 bin 145 Kovid-19 testi yapıldı, 26 bin 145 kişinin testi pozitif çıktı, 193 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 19 bin 199 oldu.

        REKLAM

        18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 86,02, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 69,98 olarak gerçekleşti.

        Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplamda 107 milyon 641 bin 923'e yükseldi.

        En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il Kırklareli, Amasya, Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Ordu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve İzmir oldu.

        En az bir doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şırnak, Bingöl, Ağrı, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bitlis, Mardin ve Şanlıurfa olarak sıralandı.

        Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "“VAKA SAYISI 19 BİN!” Sizce, 20 binin altında günlük vaka sayısı bu toplum için ulaşılması güç bir hedef mi? Hep birlikte karar verip, bugün 26.145 olan vaka sayısını kısa sürede, kritik eşik olan 20 binin altına indirebiliriz. Sonucunu iyi bildiğimiz tedbirler ve aşı bize yeter!" değerlendirmesinde bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ