Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 30 Dakika Koşu Ne Kadar Kalori Yaktırır? Her Gün Düzenli Yarım Saat Koşmak Kaç Kilo Verdirir Mi?

        Yarım Saat Koşu Kaç Kalori Yaktırır?

        Yarım saat koşu kaç kalori yaktırır? Diye merak edenlere bu kalori miktarının kişinin fiziksel özelliklerine bağlı olarak değişebileceğini söyleyebiliriz. Ancak ortalama 350 ile 500 kalori arasında yakmak mümkündür.

        Koşmak Yağ Yakar mı?

        Düzenli koşunun çok fazla faydası vardır. Peki koşmak yağ yakar mı? Kesinlikle koşmak yağ yakar. Hatta uzmanlar koşarak yüzde 80 oranında yağ yakılabileceğini belirtmişlerdir. Koşarken vücudun hemen her kası aynı anda çalışır. Ayrıca koşmak çok fazla kalori yakılmasına da yardımcı olur. Bu nedenle koşarken yağ yakmamak mümkün değildir.

        REKLAM

        30 Dakika Tempolu Yürüyüş Kaç Kalori?

        Bazı kişileri koşmayı tercih ederken bazıları da tempolu yürüyüşü tercih etmektedir. Peki 30 dakika tempolu yürüyüş kaç kalori? Bu miktar kişinin kilosuna ve fiziki özelliklerine bağlı olarak değişmekle beraber ortalama 200 ile 300 kalori arasında yakılabileceğini söyleyebiliriz.

        Her Gün 30 Dakika Koşmak

        Her gün 30 dakika koşmak çok faydalıdır. Bu sayede normalde çok daha fazla kalori yakmak mümkündür. Ayrıca her gün 30 dakika koşmayı sürdüren kişinin bağışıklık sistemi de kuvvetlenir ve kronik hastalıklara karşı bedeni korunur.

        Her Gün Koşmak Zayıflatır mı?

        Koşmak en faydalı sporlardan biridir. Koşma esnasında ekstra ekipman gerekmediği için herkesin kolaylıkla yapabileceği bir egzersiz türüdür. Koşma ile ilgili en fazla sorulan sorulardan biri her gün koşmak zayıflatır mı? Sorusudur. Koşmak metabolizmayı hızlandırdığı gibi iştahın da kontrol edilmesine destek verir. Aynı zamanda hızlı kalori yakılmasına yardımcı olur. Koşma esnasında en fazla kalori yağlardan yakılır. Dolayısıyla her gün koşmak zayıflatır.

        REKLAM

        Koşu Bandı Kalori Hesaplama

        Koşu bandı kalori hesaplama yapabilmek için kişinin kilosu ve fiziki özellikleri gerekmektedir. Çünkü yakılan kalori miktarı bunlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin 60 kilo bir kişi otuz dakikalık koşu bandı koşusunda 230 kalori harcarken 70 kilo olan kişi 260 kalori harcayacaktır.

        Koşarak Kalori Yakmak

        Koşarak kalori yakmak mümkündür. Fakat koşunun düzenli yapılması gerekir. Örneğin en az haftada 3 gün bir saat koşmak ideal olandır. Buna bağlı olarak da kalori yakımı hızlanacaktır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ