Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ 40 ilde 499 arsa satışa sundu! 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman yapılacak, hangi illerde? TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve ödeme taksitleri ne kadar?
        1

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 40 ilde muhtelif nitelikteki 499 arsanın satışını gerçekleştirecek. TOKİ arsa satışı ile vatandaşa hem yatırım fırsatı sunulurken hem de kendi konutunu inşa etme imkanı sunuluyor. İşte, 2022 TOKİ arsa satışı başvuru şartları, tarihleri ve iller...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ARSA SATIŞI AÇIKLAMASI!

        40 ilde 499 arsa satışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan;

        "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş, ‘Ben kendim yapacağım’ diyorsa onlara da ‘Buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz. " ifadelerini kullanmıştı.

        3

        TOKİ ARSA SATIŞI TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

        Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede'nin internet sayfasındaki bilgilere göre, Bakanlığın 40 ilde çevrim içi açık artırmayla satışa sunacağı arsaların ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacak.

        Arsa satışları KDV'den ve tapu harcından muaf olacak.

        4

        TOKİ SATIŞA SUNULAN ARSALAR NEREDE?

        Yatırım için sunulan arsalar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde yer alıyor.

        5

        AÇIK ARTIRMA NE ZAMAN?

        Açık artırma, 21-22 Eylül'de saat 10.30'da iki ayrı oturum halinde Ankara Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Bakanlık Konferans Salonu'nda ve İzmir Bayraklı'daki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak.

        6

        40 İLDE 499 ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Çevrim içi katılım için başvurular 20 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30 itibarıyla sonlanacak.

        7

        Satışa ilişkin detaylı bilgiye, "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden ve "(212) 608 15 00" numaralı telefondan ulaşılabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ