Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Başkanı Trump: Şara ile harika sohbet ettik | Dış Haberler

        ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile harika sohbet ettiklerini ifade etti.

        ABD Başkanı Trump, seçim çalışmaları bağlamında Iowa eyaletine gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Trump, "Suriye'nin çok saygın Cumhurbaşkanı (Ahmed Şara) ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdik. Suriye ve bu bölgeyle ilgili politikalar çok iyi gidiyor. Bundan dolayı çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

        ABD Başkanı daha sonraki açıklamasında ise, Suriye ile birlikte, büyük bir problemi çözdükleri belirtti.

        SURİYE'DEN AÇIKLAMA

        Suriye Cumhurbaşkanlığı da, görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

        Yapılan açıklamaya göre, görüşmede, geçiş süreci ile güvenliği ve istikrarı güçlendirme çabaları ele alındı. Şara, görüşmede, Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve terör örgütlerinin dönüşünün önlenmesine dair bağlılıklarını bildirdi.

        İki lider, bölgesel çatışmaların çözümünde diyalog diline öncelik verilmesi konusunda hemfikir oldu.

        ABD Başkanı, Suriye'nin birliğinin inşasına olan desteğini yinelerken, varılan ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

        Donald Trump ile Şara, geçtiğimiz haftalarda Suriye'deki gelişmeleri ele almak üzere telefonda görüşmüştü.

        UKRAYNA-RUSYA

        ABD Başkanı diğer yandan, Rusya-Ukrayna konusunda çok iyi şeyler olduğunu belirtti.

        REKLAM

        ABD-Rusya ve Ukrayna arasında geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirliklerinde üçlü bir görüşme gerçekleştirilmişti.

        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD, Ukrayna ve Rusya arasındaki üçlü müzakerelerin 1 Şubat'ta devam edeceğini bildirmişti.

        Zelenskiy, "Bu toplantıyı hızlandırabilirsek iyi olur. Ukrayna, görüşülmesi ve üzerinde anlaşılması gereken tüm konularda mümkün olduğunca hazırlıklı olacak." ifadesini kullanmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Olaylar Ve Görüşler - 23 Ocak 2026 (ABD'siz SDG İçin Yolun Sonu Mu?)

        Trump yine İran'ı tehdit etti.Avrupalılar Trump'a diz çöktü mü? Trump rüzgarı mı, kasırga mı? Trump, Avrupa'yı nasıl istiyor? "Masada değilsen, menüdesin" dönemi mi? ABD'nin "Menüsünde" kimler var? ABD SDG'ye nasıl sırtını döndü? ABD'siz SDG için yolun sonu mu? ABD-SDG "Ortaklık"nasıl bitti? Suriye'...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ