Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik ABD Başkanı Trump’tan SDK’ya tampon bölge sözü

        Washington’da ABD hükümetinden yetkililer, bazı Senato üyeleri ve düşüncekuruluşları ile bir araya gelen terör örgütü SDG’nin siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi (SDK) Başkanı İlham Ahmed, senatörlerin düzenlediği resepsiyonda, ABD Başkanı Donald Trump ile ayak üstü konuştu.

        ABD askerlerinin çekilme sürecinde Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bölge konusunda aktörlerle görüşmelerisürerken SDK’nin Washington ziyareti manidar bulundu. Görüşmeyeilişkin fotoğraflar paylaşılırken Trump’ın ayak üstü görüşmedeİlham Ahmed’e, “Kürtleri seviyorum. Merak etmeyin güvende olacaksınız. Güvenli bölge olacak” dediği öne sürüldü.

        REKLAM

        İlham Ahmed’in ise Türkiye’nin etkisindeki bir güvenli bölgenin kendileri içingüvenli olmayacağını aktardığı ifade edildi. İlham Ahmed, Trump’ın haftaya Kongre’de yapacağı ‘Birliğin Durumu’ (SOTU) konuşmasına da davet edilmiş.

        Cumhuriyetçi Senatör John Kennedy, Trump’ın Suriye’den askerleri çekme kararına rağmen Kongre’ye Suriye ve Afganistan’dan siyasi çözüm ve diplomasi kullanmadan anı çekilmeyi zorlaştıracak; Suriye’deki Kürtleri korumak için gerektiğinde kuvvet kullanma yetkisi veren yasa tasarısı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ