Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Adana Portakal Çiçeği Festivali'nde 1.5 milyon kişiyi ağırladı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye`nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve 5 yılda dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” için yaklaşık 1,5 milyon insan Adana sokaklarında buluştu.

        Sadece festival için şehir dışından gelenlerin sayısının 200 bin kişiyi bulduğu tahmin edilirken, kentteki tüm oteller doldu, boş oda kalmadı. Uçaklar ek seferler yaparken, festival boyunca Adana'daki kafe ve restoranlar da tıklım tıklım doldu. Festivalin şehir ekonomisine katkıdının 100 milyon TL'yi bulduğu tahmin ediliyor.

        Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, festivalin her geçen sene daha fazla ilgi gördüğünü ifade ederek 300 bine yakın mülteciyi ağırlayan şehirde, hiçbir önemli asayiş olayı yaşanmadan karnavalın yapılıyor olmasına dikkat çekti.

        REKLAM

        TURLARIN PROGRAMINA GİRDİ

        Katılımın geçtiğimiz yılı ikiye katladığını belirten Sözlü, tur şirketklerinin programına girmesinden dolayı önümüzdeki yıllarda talebin daha fazla artacağını düşündüklerini söyledi. Sözlü, karnavallar sayesinde Adana'nın Avrupa şehirleri ayarında bir turizm bölgesi olacağını kaydetti.

        Sözlü, "1.5 milyona yakın kişi sokaklardaydı. Sadece Adana değil, Mersin ve Tarsus'a kadar oteller doldu. Bunun yanında festivali görmek için akrabalarının yanına gelenler de cidi bir yoğunluk oluşturdu. Adana halkı festivalin arkasında duruyor ve sonuçlarından çok memnun. Oteller, mekanlar lokantalar tamamen doldu. Adana'nın bir turizm kenti niteliği kazanması çok hoşuma gidiyor. Adana'nın çatışmalarla değil festivallerle anılmasını istiyoruz." dedi.

        Festivale yurtdışından da katılım istediklerini belirten Sözlü, "Ülke çapında ilgi görüyor, gurbetçilerden katılım var ama yabancı turist sayısı zamanla artacak. Eğer yakın coğrafyamız düzelirse festivale gelen yabancı yurist sayısının da çok artacağını düşünüyorum" dedi.

        REKLAM

        KİMYA OSB GELİYOR

        Adana'daki yatırımlarla da ilgili bilgi veren Sözlü, "Adana'da bir kimya OSB'si (organize sanayi bölgesi) kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Projeyi hazırladık ve ilgili makamlara sunduk. Bu OSB tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde 50 bin kişiye ekmek kapısı olacak" dedi. Başkan Sözlü, Adana'nın enerji ihtisas bölgesi yapılması durumunda yatırımların artacağını da ifade etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ