Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Adelet Bakanı Tunç: Sayın Bekir Bozdağ’a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        TBMM'de Can Atalay kararının okunması esnasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak bir paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

        Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasanın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu’nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez. TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM’nin çalışması engellenemez. TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır.

        NE OLMUŞTU?

        TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın Can Atalay gündemli kapalı oturum oylaması yapması sırasında muhalefet milletvekilleri sıralara vurarak protesto gerçekleştirilmiş, bir milletvekilleri Meclis Başkanlık kürsüsü önüne gelerek Bozdağ’a anayasa kitapçığı fırlatmıştı.

        Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ