Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Akupunktur zayıflatır mı? Akupunktur nelerde kullanılır?
        1

        Akupunktur, bugün Dünya Sağlık Örgütü’nün de kabul ettiği ve onay verdiği 300’den fazla hastalıkta güvenle kullanılan bilimsel bir yöntem.

        2

        Akupunkturun tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden en iyi bilineni olduğunun söylenebileceğini vurgulayan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran "Akupunktur, vücudun belirli noktalarına yapılan baskı sonucu sinirleri uyarıyor ver böylece organların çalışmasını yeniden düzenliyor" açıklamasında bulundu.

        3

        Akupunkturun çok uzun yıllardır özellikle ağrı tedavisi başta olmak üzere birçok hastalıkta kullanıldığını vurgulayan Dr. Sadi Kayıran, “Akupunktur, vücudun belirli noktalarına yapılan baskı sonucu sinirleri uyarıyor. Böylelikle dengesiz ya da sağlıksız çalışan organları yeniden düzenliyor ve uygun miktarlarda enzim üretmelerine yardımcı oluyor” dedi.

        4

        HAMİLELİKTE KULLANILMAMALI

        Akupunkturun gerekli eğitimleri almış uzmanlar tarafından uygulandığında son derece güvenli bir yöntem olduğunun altını çizen Dr. Sadi Kayıran, “Tamamen doğaldır ve tedavi boyunca ilaç ya da başka bir kimyasal kullanılmaz. Ancak yine de hamilelikte ya da kanama problemi olan kişiler için uygulanırsa zararlı olabileceği unutulmamalı” uyarısında bulundu.

        5

        AKUPUNKTUR ZAYIFLATMAZ

        Akupunkturun zayıflama için de kullanılan yöntemlerden biri olduğunu ancak diyet ya da spor yapmadan sadece akupunktur ile zayıflamanın mümkün olmadığını söyleyen Dr. Kayıran, “Akupunktur sadece diyet döneminizi adeta hiç diyet yapmıyormuşsunuz gibi rahat ve stressiz geçirmenizi sağlar. Ayrıca beslenme alışkanlığınızı değiştirerek diyet sonrası kilo almamanıza da destek olur” dedi.

        6

        Dünya Sağlık Örgütü’ne göre akupunkturun uygulanabileceği hastalıklar:

        1- Kas İskelet Sistemi Hastalıkları: Boyun ve bel fıtıkları, diz, kalça ve omuz ağrıları, epikondilitler, kireçlenme, fibromiyalji.

        7

        2- Solunum Yolu Hastalıkları: Astım, bronşit, sinüzit, larenjit, faranjit, tonsilit, soğuk algınlığı.

        8

        3- Sindirim Sistemi Hastalıkları: Gastrit, kabızlık, ishal, kolit, aft, diş ağrısı, gingivit, yemek borusu ve kardia spazmı.

        9

        4- Üro-genital Sistem Hastalıkları: Gece altını ıslatma, sistit, adet düzensizliği, ağrılı adet.

        13

        8- Psikiyatrik Hastalıklar: Stres, depresyon, uyku bozuklukları, psikosomatik hastalıklar, kekemelik, tikler.

        14

        9- Kalp-Damar Hastalıkları: Taşikardi, ritim bozukluğu, hipertansiyon, hipotansiyon.

        15

        10- Romatizmal Hastalıklar: Romatoid artrit, ankilozan spondilit, behçet, lupus, raynaud hastalığı.