Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Yüreli, İnatçı, Cesaretli! Almanya - Türkiye maçının yazar yorumları! - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Almanya'da Almanya'ya karşı 3 kez geri düşüp 3 kez geri gelebilmek önemlidir. Genç ve daha evvel milli olamamış oyunculara fırsat vermek daha da mühimdir. Efecan misal, muhtemelen bu maçtan sonra Almanya'dan teklif alacaktır.

        2

        Nazım gayet iyi bir sağ bek. Ozan Tufan - Dorukhan.. Hepsi gayet iyi oynadı. Almanya'ya 5 net pozisyon verdik haliyle 3'ünü attılar. Biz de 4 pozisyon bulduk 2'sini attık, birinde direğe takıldık diğerinde de Yusuf arka direkte bomboş golü bulamadı. Ozan'ın golü pozisyon değil bireysel yetenekti.

        3

        Uluslar Ligi denen bana göre gereksiz organizasyonda Rusya maçı benim için önemsiz mesela. Benim gözüm 2022 Dünya Kupası elemelerinde ve yazın yapılacak Euro 2020'de. Biz iyi bir takımız. Turnuvada da elemelerde de ellerinden geleni yapacaklarını bildiğim 'güzel çocuklar'dan oluşan bir milli takım izleyeceğimizden eminim. Asıl önemlisi de o.

        4

        Büyük büyük laflar edilmeyen; atomu parçalamadığını bilerek işini yapan teknik ekibimizle, bu ülkemizi doğru temsil eden oyuncularımız bana "Gurur duyulan milli takım" dedirtiyor.

        5

        Sonuçlar sonraki iş. İsterse performans olarak uçsunlar, Şenol Güneş bu ekibin kimyasını bozacak kimseyi almasın bu takıma. Tek isteğim bu. Teknik olarak söyleyeceğim tek şey, Kenan Karaman 3. santraforumuz olur. Enes Ünal maalesef bu seviyenin oyuncusu değil.

        6

        İBRAHİM YILDIZ: Göze hoş gelen pozitif futbol, başta Almanlar'ı olmak üzere bir çok kişiyi şaşırtmış olabilir. Ancak Türkiye son iki yıldır her geçen gün üstüne koyan bir performans gösteriyor.

        7

        3-3’lük skor milli takımımızın üst seviyeleri zorlayacağının işaretiydi. Üstelik, birçok oyuncu kendi takımlarında bile forma bulamıyorlar. Sezonun yeni başlaması elbette dezavantaj. Tüm bu eksikliklere karşın güçlü bir takım olduğumuz gerçeğini de gördük.

        8

        Şenol Güneş, inatçı kişiliğini takıma da yansıtmış. Son ana kadar mücadeleyi bırakmayan bir takım yaratmış. Gelecek adına umut veren, futbolseverleri sevindiren, pes etmeyen, vazgeçmeyen milli takım, dünya futbolunun parlayan yıldızı olmaya aday…

        9

        LEVENT TÜZEMEN: Almanlar'a karşı belki tam uyumlu oynamadık ama mücadelen asla geri adım atmadık, teslimiyetçi olmadık. Almanlar'ın üzerine cesaretle ve inanarak gittik. 3 kez skor olarak geriye düşmemize rağmen geriden gelip üç gol attık.

        10

        Ancak yediğimiz gollerde çok basit hatalar yaptık. Ozan'ın gol vuruşu ile Efecan'ın önde inatla yaptığı pres sonucu kaptığı topu gol yapması mükemmeldi. Kenan'ın attığı gol de hazırlanış olarak geceye damgasını vurdu.

        11

        Milli Takım yürekli, cesaretli, inatçı ve teslim olmayan duruşuyla büyük beğeni aldı. Almanya karşısısında 3 kez geri dönen Milliler'e alınan beraberlik ciddi bir öz güven getirecektir. İyi oyunla gelen bu skor Şenol Hoca'yı da baskıdan kurtaracaktır.

        12

        GÜRCAN BİLGİÇ: Avrupa'da "tel tel" dökülen takımlarımız, milli takımı besleyemedikleri sürece çok hesap sorar halimiz de olmaz. Hep geriden gelip, hep yakalamak, bu çocukların inadını alkışlamak gecenin cebimize bıraktıkları.

        13

        Hiç olmazsa yapabileceklerini anladılar. Sakın, tabelayı "başarı" sebebi yapmasınlar. Almanlar "nasıl kazanamadık"ın sonucuna odaklanacaklar, biz "nasıl yenilmedik" diyeceğiz her zaman ki gibi. Bu bakış açısı bizi farklı hale getirmez.

        14

        ATİLLA GÖKÇE: İşte Ozan’ın yıllardır tükenmeyen cevheri. Zaten maçın en iyi oyuncusuydu bence. Takdir etmek gerek. Göreceksiniz Ozan sezona damgasını vuracak. Milli Takım’ın 2-1 geriye düşmesi çocukları sarsmadı… Maçın baştan beri etkin oyuncusu Efecan, orta alandan kaptığı topu çok şık bir vuruşla ağlara attı. Cengiz ve Kenan, tam zamanında oyuna katıldılar…

        15

        Almanlar yedikleri her golden sonra tempoyu yükseltiyordu. O tempoya ayak uydurdu bizimkiler. Üçüncüyü önleyemedik ama, Ozan Kabak’tan Ozan Tufan’a, Cengiz Ünder, Dorukhan Toköz ve Abdülkadir Ömür’den Kenan Karaman’a… Her defasında ayağa kalkıp sonunda üçüncü golü de (Kenan) atıp son sözü söylediler.

        16

        Milli Takım’ın “kolektif” bir kimliği ve kişiliği var. Kolay pes etmiyorlar, sinmiyorlar. Vazgeçmiyorlar... Hatalarına rağmen özgüvenlerini kaybetmiyorlar. Sanırım bu hava beş büyük endüstriyel ligde bizim lejyonerlerin kazandığı deneyimlerle rüzgara dönüşüyor. Rusya maçı elbet daha zor olacak. Ama merak etmeyin onlar savaşacaklar.

        17
        18
        19

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ