Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü oyuncusu ve milli satranç sporcusu 17 yaşındaki büyükusta (GM) Ediz Gürel, satrançta başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Bayegan Vakfından yapılan açıklamaya göre, FIDE Dünya 9-17 Yaş Altı Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda 17 yaş genel kategorisinde Dünya Yıldırım Şampiyonu olan Türkiye'nin genç büyükustalarından (GM) Ediz Gürel, disiplini, stratejik bakış açısı ve azmiyle ulusal ve uluslararası arenada başarılar elde etmeyi sürdürüyor.

Birkaç ay önce dünya satranç şampiyonu Dommaraju Gukesh'i mağlup eden Ediz Gürel, Avrupa sahnesinde Türkiye'yi temsil eden sporcularla elde ettiği başarının ardından Lichess Titled Arena turnuvasını da şampiyon olarak tamamladı.

Yaklaşık 1 ay önce Hindistan'daki FIDE 2025 Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden sporcular arasında yer alan Ediz Gürel, son olarak, 34 ülkeden 300'ün üzerinde sporcunun katıldığı Antalya'daki FIDE Dünya 9-17 Yaş Altı Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda dünyadan ve Türkiye'den birçok başarılı genç satranççı ile mücadele etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ