Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsveç Başbakanı Kristersson Türkiye'de
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsveç Başbakanı Kristersson, NATO üyeliğine yönelik görüşmeler için Türkiye'ye geldi.

        Türkiye'ye gelen İsveç Başbakanı Kristersson'u, Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı.

        Görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği ve İsveç'in NATO üyeliğinin ele alınması bekleniyor.

        Kristersson'un resmi törenle karşılanmasının ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek. Ardından ise iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

        Erdoğan, Kristersson onuruna resmi akşam yemeği verecek.

        İSVEÇ BAŞBAKANI ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

        İsveç Başbakanı Kristersson, görüşme öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

        Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen Kristersson, buraya çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

        MASADA NE VAR?

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi görüşmelerde, Türkiye-İsveç ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği belirtildi.

        Görüşmelerde ayrıca, stratejik ortak İsveç ile NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

        REKLAM

        Geçtiğimiz günlerde İsveç Radyosu'na konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, yeni hükümetin terör örgütü YPG ile aralarına mesafe koyacaklarını duyurdu.

        Billstrom açıklamasında "Bu kuruluşlar ile PKK arasında çok yakın bir bağlantı var" dedi ve "Birincil hedef İsveç'in NATO'ya üyeliği" diye de ekledi.

        İSVEÇ: PKK VE YPG İLE TEMAS ŞEKLİNDE BİR AJANDAMIZ YOK

        İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom
        İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom

        Aftonbladet gazetesine de açıklamalarda bulunan Billström, Türkiye ile NATO görüşmelerinin bundan önceki Sosyal Demokrat hükümetinden daha iyi gittiğini ve sürecin daha sorunsuz ilerlediğini kaydetti.

        Billström, "PKK ve YPG ile temas şeklinde bir ajandamız yok. Bu durum Türk hükümeti tarafından da not edilmekte. Şu anda İsveç'i yöneten hükümetin de PKK/YPG'ye sempati duyanlarla da herhangi bir anlaşmaya girmesi söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ