Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya Cuma saati: 20 Temmuz Antalya'da cuma namazı saat kaçta kılınacak?

        İslama göre, Cuma namazı, akıllı, buluğ çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim erkek Müslümanlara farz kılınmıştır; kadınlara, kölelere, yolculara ve cemaata gelemeyecek kadar mazereti olanlara farz değildir. Her cuma günleri öğle vakti cemaat ile birlikte kılınan cuma namazı için geri sayım başladı. Peki, Antalya'da cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte 20 Temmuz Antalya cuma saati...

        ANTALYA CUMA SAATİ (20 TEMMUZ 2018)

        Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet siitesinde yer alan bilgiye göre, 20 Temmuz Antalya'da cuma namazı saat 13.10'da okunacak öğle ezanının ardından kılınacak.

        REKLAM

        CUMA NAMAZI KİMLERE FARZ?

        Aşağıdakişartları taşıyan kişilere Cuma namazı kılmak farzdır:

        1. Müslüman olmak,

        2. Akıllı olmalı,

        3. Ergenlik çağına gelmiş olmak,

        4. Erkek olmak,

        5. Hür ve serbest olmak,

        6. Mukim olmak (misafir olmamak),

        7. Sağlıklı olmak,

        8. Kör olmamak,

        9. Ayakları sağlam olmak.

        CUMA NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

        Cuma Namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (EbûDâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ