Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL MAÖL kayıt yenileme ne zaman? 2018 2019 Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme tarihi belli mi?

        AÖL kayıt yenileme için tarih belli oldu mu? Eğitimini açıköğretim üzerinden devam ettiren öğrenciler yeni dönem için kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirecek. 2018-2019 eğitim öğretim dönemi 17 Eylül'de başladı. Açıköğretim lisesinde kredi notunu yükseltecek ya da bu sene mezun olacak öğrenciler kayıt yenileme için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Peki, AÖL MAÖL kayıt yenileme ne zaman? İşte 2018-2019 AÖL MAÖL kayıt yenileme ile ilgili ayrıntılar...

        AÖL MAÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN? 2018-2019

        Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri merakla kayıt yenileme tarihini bekliyor. Fakat MEB tarafından kayıt yenileme takvimi henüz açıklanmadı. AÖL'ün resmi internet sitesinde 2018-2019 iş takviminin güncellendiği görülüyor. AÖL iş takvimi güncellendikten sonra yeni dönem için kayıt yenileme tarihi belli olacak.

        AÖL İLK YENİ KAYIT NE ZAMAN BİTİYOR? ÜCRET HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

        2018 1. dönem AÖL ilk kayıt işlemleri 03-21 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Belirtilen tarihlerde çeşitli nedenlerle ilk kayıt işlemlerini yaptıramamış öğrenciler için 22-28 Eylül 2018 tarihleri arasında "Mazerete Bağlı İlk Kayıt" işlemleri yapılacak.

        İlk kayıt için başvurular, il ve ilçerlerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne gidilerek yapılacak.

        Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorunda. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacak.)

        Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası nın bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecek.

        İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecek.

        İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmekte. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olun.

        Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?

        a) İlköğretim Okulu /Ortaokul mezunu olanlar,

        b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

        c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

        ç) Bir yükseköğretim kurumunda ayrılan veya mezun olanlar,

        d ) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar, başvurabilir.

        İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKALR

        a) e - Okulda Kaydı Olan Öğrenciler den ;

        İlköğretimi tamamlayanlar, Ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar , Ortaöğretim kurumlarından/b ir yükseköğretim kurumunda n mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılan lardan;

        * Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılma sını istediğine dair dilekçe,

        * T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.

        Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzala maları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

        b) e - O kulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden ;

        İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden ;

        * T.C. Kimlik Numarası nı gösteren belge,

        * Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,

        * İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanla r dan Diploma Kayı t Örneğinin aslı ) istenir.

        Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

        * T.C. Kimlik Numarası nı gösteren belge,

        * Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,

        * Tasdikname/tasdikname kayıp belge sinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı /onaylı örneği,

        * T.C . Kimlik Numarası olmayanlardan ilk k ayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı , Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yük seköğretim Kurumundan Ayrılanlardan;

        * T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,

        * Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,

        * Ortaöğretim d iplomanın / diploma kayıp belgesinin onaylı örneği ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı / onaylı örneği ,

        * T.C . Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

        REKLAM

        Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olan Öğrencilerden ;

        * T.C. Kimlik N umarası nı gösteren belge,

        * Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,

        * Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Mill î Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındak i Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden “Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir” başlığı altında yer alan (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan bir ini taşıyan Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez.) d enklik belgesini kaybedenler, denklik belgesini düzenleyen kurum tarafından “aslı gibidir” yapılmış denklik belgesi ile müracaat edebilirler.

        * T.C . kimlik numarası olmayanlardan, ilk kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ