Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖL SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI 2023! MEB ile AÖL(Açık Lise) 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
        1

        Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu gündemdeki yerini aldı. Sonuç açıklanma tarihlerini yakından takip eden öğrenciler sınav sonuçlarına nasıl ve nereden bakacaklarını da araştırıyor. Not sistemi 100'lük sistem olarak uygulanan AÖL'de bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor. Peki, AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, 2023 AÖL sonuç tarihlerine dair son bilgiler...

        2

        AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        AÖL 2. dönem sınavları 30 Nisan'da sona erdi. Açık Öğretim sınav sonuçları henüz açıklanmadı ve açıklanma tarihine ilişkin MEB'den henüz bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili bir bilgi açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

        3

        AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Açık Öğretim Lisesi sonuçları değerlendirmelerin ardından açıklanacak. Söz konusu sınavın sonuçları http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden öğrenci T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulanabilecek.

        MEB AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        4

        AÖL SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

        * Açık Lise sınavlarında, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

        * Sınav değerlendirmesi her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

        5

        * Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

        * Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

        * Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

        AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ?

        Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ