Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'de Arda Güler sevinci: Dünya basını onu konuşuyor: Messi'ye benzetildi ve... - Fenerbahçe haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin 10 numarası Arda Güler uluslararası basında... Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasındaki Kasımpaşa maçında oyuna sonradan girip iki gol atan genç futbolcu Messi'ye benzetiliyor!

        2

        86. dakikada ceza sahası sol çaprazında Crespo'dan aldığı topla buluşup çalımlarla kalenin sol direğine kadar inerek yaptığı vuruşla skoru 5-0'a getiren genç futbolcunun bu hareketleri, Arjantinli efsaneye benzetildi.

        3

        Barcelona'nın Twitter'daki Türkiye hesabı genç futbolcunun golüne nazire yaparak Lionel Messi'nin 2018'de Şampiyonlar Ligi'nde attığı 100. golüne benzetildi.

        4

        Belçika basını da iki golün benzerliğini hatırlatarak "Messi golü atan Arda Güler büyülüyor" ifadeleriyle genç yıldızı haberleştirdi.

        5

        AVRUPA'YI SALLIYOR

        Arda Güler sadece Kasımpaşa maçı performansıyla gündem olmadı. Geçen sezon ligde çıktığı tüm maçlarda 3 puan sevinci yaşayan genç futbolcunun bu performansı istatistik şirketlerini de kendine hayran bıraktı.

        6

        Ünlü istatistik kurumu Squawka, 17 yaşındaki yıldızın performansını masaya yatırdı ve her 61,4 dakikada gol atmasını hayranlıkla karşıladı.

        7

        Süper Lig kariyerinde 307 dakika süre alan Arda Güler, takımı adına 61,4 dakikada bir gol atma başarısı gösterirken Squawka 5 asistine de dikkat çekti.

        8

        Gollerinin yanı sıra arkadaşlarına da pozisyonlar hazırlayan genç yıldızın skor katkısı 50,1 dakikaya inmiş oluyor!

        9

        Squawka'nın yanında genç futbol izleme hesabı "Talent Scout" da Arda Güler'in Kasımpaşa'da karşısındaki 22 dakikalık performansını mercek altına aldı.

        13

        İsmail Kartal'dan sonra Jorge Jesus'un da kariyer basamakları için temkinli yaklaştığı genç futbolcu başta PSG olmak üzere birçok kulübün scout'larını İstanbul'a çekiyor.

        14

        ADIM ADIM YÜKSELİYOR

        Fenerbahçe kariyerine HJK Helsinki maçında oyuna girerek Avrupa Ligi ön elemesinde başlayan Arda Güler, Vitor Pereira'nın güvenini de boşa çıkarmadı ve henüz ilk dakikalarda bile dikkat çekti.

        15

        Geçen sezonun ikinci haftasındaki Antalyaspor maçının son anlarında oyuna giren Arda Güler skora katkısını da sundu ve ilk asistini yaptı.

        16

        Sezonun ikinci yarısını gümbür gümbür geçiren Arda Güler yavaş yavaş taraftarın sevgilisi olurken İsmail Kartal üzerinde de "Arda Güler'i oynat" baskısı oluşmasını sağladı.

        17

        13 Mart’taki Alanya mücadelesinde ağları sarsarak lig tarihinde gol sevinci yaşayan en genç Fenerbahçeli oyuncu oldu. Sınırlı sayıda süre alsa da geçen sezon ligi 3 gol, 3 asistle tamamladı.

        18

        10 NUMARAYI SIRTINA GEÇİRDİ

        Fenerbahçe'nin güvenini göstererek 10 numarayı teslim ettiği Arda Güler, idolü Alex de Souza'nın da efsaneleştiği formanın hakkını veriyor.

        19

        Fenerbahçe ile sözleşme yenileyen Arda Güler mukavelesinde serbest kalma bedeli bulunsa da 10 numarayı teslim eden sarı-lacivertlilerle kupa yaşamadan Avrupa'ya transfer olmak istemiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ