Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Asgari ücret ne kadar oldu? 2018 asgari ücret zammı oranı - Para Haberleri

        Asgari ücret zammı, dün yapılan son toplantının ardından milyonlarca işçiye duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada 2018 asgari ücret zam oranını yüzde 14,2 olarak duyurdu ve asgari ücretin 1 Ocak 2018'den itibaren net bin 603 liraolacağını belirtti. Öte yandan asgari ücretin brüt ücreti ise 2 bin 29 liraolarak açıklandı.

        ASGARİ ÜCRET BİN 603 TL OLDU

        Asgari Ücret Tespit Komisyonu, düne kadar 3 kere toplanmış ve bu görüşmelerden 2018 asgari ücret zammı için bir karar çıkmamıştı. Dün yapılan son toplantının ardından 2018 yılında uygulanacak olan asgari ücret miktarı açıklandı ve milyonlarca işçinin bekleyişi sona erdi.

        REKLAM

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücret zamm konusunda yaptığı duyuruda, "Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzun çoğunluğuyla karar verdiğimiz 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla uygulamaya başlayacağımız asgari ücret seviyelerimizi sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Paylaşmadan önce, kısa bir not olarakAsgari Ücret Tespit Komisyonumuzun üçlü yapıda çalışmalarını sürdürdüğünü, hükümet adına 5 temsilci, işçi kesimimiz adına 5 temsilci ve işveren kesimi adına da 5 temsilci olmak üzere toplam 15 temsilcimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Çoğunluk kararı olmadan Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz bir rakam belirleyemiyordu bu yüzden müzakerelerimiz bu saate kadar sürdü. Özellikle bunun altını çizmek istiyorum ve sizlerle 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücreti paylaşıyorum.

        Brüt olarak 2 bin 29 lira, net olarak asgari ücretimiz bin 603 lira olarak belirlenmiştir. Yaptığımız artışla yüzde 14,2 gibi mevcut enflasyon oranının üzerinde bir ücret seviyesi belirlemiş durumdayız. Ben bu rakamın tüm emekçilerimize, tüm işçilerimize, işverenlerimize ve çalışma hayatının ilgili taraflarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu belirlediğimiz yüzde 14,2'lik artışla birlikte son 3 yıldır asgari ücrete kümülatif olarak toplam yüzde 52 oranında da bir artış yapmış olduğumuzun da altını çizmek istiyorum.

        Yine 2016 yılından itibaren başlattığımız 2017 yılında da devam eden asgari ücret desteğimiz var. Bu desteğimizi de 2018 yılında da sürdüreceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ