Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam AUZEF Bahar yarıyılı kayıt yenileme kılavuzu yayınlandı! İÜ AUZEF kayıt yenileme ne zaman?
        1

        AUZEF bahar dönemi kayıt yenileme ve ders seçim işlemleri ilan edilen akademik takvim doğrultusunda tamamlanacak. Kayıt yenileme işlemleri 18 Şubat 2026 Çarşamba günü başlayacaktır. AKSİS “OBS”-“Harç Bilgileri” kısmından “Referans Numaranızı” alarak Halkbank Şube/ATM’lerinden ya da AKSİS otomasyon sistemi üzerinden ödemenizi yapabilir ve kaydınızı yenileyebilirsiniz. İşte, AUZEF kayıt yenileme takvimi ve tüm detaylar

        2

        AUZEF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

        Değerli Öğrencilerimiz,

        2025 – 2026 Bahar Yarıyılı kayıt yenileme kılavuzu yayınlanmıştır.

        Kayıt Yenileme Tarihleri : 18 Şubat 2026 - 01 Mart 2026

        Ders seçim Tarihleri: 23 Şubat 2026 - 01 Mart 2026

        Ders Ekle - Sil Tarihleri : 02 Mart 2026 - 08 Mart 2026

        Üstten Ders Alma Tarihleri : 02 Mart 2026 - 08 Mart 2026

        3

        AUZEF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ

        Bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri, 18.02.2026- 01.03.2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

        • 18.02.2026- 01.03.2026 tarihleri arasında ödemenizi yaptıktan sonra ders seçimi işlemleri 23.02.2026 -

        01.03.2026 tarihleri arasında fakültemiz tarafından kısa sürede gerçekleştirilecektir.

        • Kayıt yenile me dönemi içerisinde , ödemenizi yaptıktan sonra 2016 ve öncesi girişli öğrenci lerin ders seçimleri 3 iş günü içer isinde; 2017 ve sonrası girişli öğrenciler in ders seçimleri, gün içerisinde fakülte tarafından yapılacaktır.
        • ‘’Kayıt Yenilemedi’’ olarak görünen statünüz dersleriniz seçildikten sonra ‘’Devamlı Öğrenci ’’ olarak güncellenecektir. Devamlı öğrenci statüsüne gelen öğrenciler seçilen derslerini AKSİS-Öğr enim Bilgileri-Ders Alma Listesi sekmesinden kontrol etmelidir. Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.
        • Ders ekle -sil işlemleri 02.03.2026-08.03.2026 tarihleri ar asın da öğrenciler tarafından yapılacaktır. Belirtilen tarihler dışında ekle -sil işlemi yapılamayacaktır. Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.
        • Fakülte tarafından seçilen dersler de DD ve DC dersler seçilmemektedir . DD ve DC derslerini almak isteyen öğrenciler imiz DD ve D C dersler inin seçim işlemlerini kılavuzun sonunda belirtilen işlem adımlar ına göre ya pa bilmektedir . DD ve DC der sler ini alan öğrenciler dönem içerisinde bu dersten sorumludur. Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.
        • Üstten ders alabilecek öğrenciler , üst dönem dersler i işle ml eri 02.03.2026-08.03.2026 tarihler i ara sında kendileri seçecektir.Üstten ders alma koşulları kılavuzun sonunda yer alma ktadır .

        *** Üstten ders seçimi öğrenci tarafından yapılacaktır ve sorumluluğu öğrenciye aittir.