Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Kripto Para AVAX'a LUNA darbesi: Çakıldı! 12 Mayıs LUNA coin ne oldu, neden düşüyor? - Kripto Para Haberleri

        Kripto para piyasasında gözler TerraUSD'ye (UST) çevrilmişken, Terra ağının yerel kripto parası LUNA'dan sonra yaşanan krizden en büyük yarayı Avalanche (AVAX) aldı.

        1 dolarda sabit durması gereken UST sabit coini yaşanan likidite sorunu sonrası bu sabah 0.26 dolara kadar geriledi. Son 2 günde UST 2. kez çakılırken LUNA da bu süreçte yüzde 90'ın üzerinde değer kaybetti.

        UST'nin merkez bankası sayılabilecek Luna Foundation Guard veya Türkiye'de bilinen ismiyle Luna Vakfı'nın bu tip durumlar için satmaya hazır tuttuğu Bitcoin ve AVAX rezervleri bulunuyor. Son aylarda bu rezervlerin olası bir çöküşte ne kadar yeterli olup olmadığı tartışma konusu haline gelmişti.

        REKLAM

        NE KADAR SATTIĞI HENÜZ BİLİNMİYOR

        Luna Vakfı'nın 1 milyar dolar değerinde Bitcoin sattığı belirtilse de elinden ne kadarlık AVAX çıkardığı tam olarak bilinmiyor. Ancak AVAX UST ile ilgili sorunun konuşulmaya başladığı cumartesi günü 58 dolardan işlem görüyordu. Bugün ise 28 dolara kadar düştü.

        AVAX'ta günlük kayıp yüzde 43'ü buldu. Akşam saatlerinde ise 30 dolara geri çıktı.

        Düşüşün hızlanmasında ABD'de nisan ayı enflasyonunun yüzde 8.3 ile yüzde 8.1'lik beklentinin üzerinde açıklaması etkili oldu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ